Αθλητισμός

Εθνική Ελλάδος: Ο Κώστας Αντετοκούνμπο μεταμορφώθηκε σε “Greek Freak” και “πάτησε” την Τουρκία

Εθνική Ελλάδος: Ο Κώστας Αντετοκούνμπο μεταμορφώθηκε σε “Greek Freak” και “πάτησε” την Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Εθνική Ελλάδος: Η Εθνική μας ομάδα έκανε το 3/3 στο τουρνουά "Ακρόπολις", επικρατώντας της Τουρκίας με 89-80, με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να μπαίνει στα... παπούτσια του αδελφού του Γιάννη.

Σε έναν  αγώνα που είχε τα πάντα, από εναλλαγές στο σκορ, νεύρα, αποβολές, αλλά και πλούσιο θέαμα, η Εθνική μας ομάδα έκανε το 3/3 στο τουρνουά “Ακρόπολις”, επικρατώντας της Τουρκίας με 89-80, με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να μπαίνει στα… παπούτσια του αδελφού του Γιάννη.

Ο Έλληνας σέντερ είχε καταλυτική παρουσία, καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 19 πόντους (προσωπικό ρεκόρ καριέρας), ενώ μάζεψε και 12 ριμπάουντ. Εξαιρετικός για ένα ακόμα αγώνα ο Ντόρσεϊ με 16 πόντους, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Παπανικολάου (13π) και Σλούκας  (10π)

Το ματς

Με τους Ντόρσεϊ, Καλάθη, Παπανικολάου, Θανάσης Αντετοκούνμπο και Κώστα Αντετοκούνμπο ξεκίνησε η Ελλάδα με την Τουρκία και από τα πρώτα λεπτά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό της και στο 4’ ήταν μπροστά με 11-4, με τον μικρό Αντετοκούνμπο να κάνει… πάρτι μέσα από το ζωγραφιστό.

Παρόλα αυτά οι Τούρκοι αντέδρασαν με τον Κορκμάζ να βάζει δύσκολα στη “γαλανόλευκη”, έφερε τη διαφορά στο καλάθι (15-13) στο 8’, αλλά η Εθνική μας βρήκε τις λύσεις και έτσι έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη με 22-15.

Όμως τα πράγματα αντιστράφηκαν στη δεύτερη περίοδο. Οι Τούρκοι είχαν σε εξαιρετική κατάσταση τον Κορκάζ (15π) και στο 15’ πήραν την πρωτοκαθεδρία με 29-34, μιας και ο Δημήτρης Ιτούδης δοκίμασε συνεχώς διαφορετικά πρόσωπα.

Παράλα αυτά με ένα 5-0 οι γηπεδούχοι κατάφερα να φέρουν τον αγώνα στα ίσα (34-34) στο 17’ και ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε χαμηλό σχήμα με τρεις γκραντ, με τον Καλάθη στο “3”, θέλοντας να πιέσει περισσότερο στη μπάλα. Το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι και με τρίποντο ο Κασελάκης έβαλε μπροστά την Ελλάδα με 42-40, αλλά οι βολές του Κορκμάζ έδωσαν εκ νέου την πρωτοκαθεδρία με +1 και έτσι το ημίχρονο έκλεισε με την Τουρκία να προηγείται με 42-43.

Τα πράγματα άλλαξαν με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, μιας και γαλανόλευκη πήρε την πρωτοκαθεδρία με +6 (51-45) στο 22’, αλλά η Τουρκία είχε τις απαντήσεις και έφερε το ματς στα ίσα (53-53), δύο λεπτά αργότερα και το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι.

Ήταν χαρακτηριστικό πως η ένταση ήταν τόσο μεγάλη, που στο 26’ ο προπονητής της Τουρκίας Εργκιν Άταμμαν αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές, ενώ υπήρξαν και αψιμαχίες μεταξύ των παικτών με το ματς να είναι στο 59-61, δύο λεπτά πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου. Οι συνεχείς διακοπές έδωσαν ρυθμό στους αντιπάλους μας και έτσι η περίοδος έληξε με το σκορ στο 63-69.

Το ντέρμπι καλά κρατούσε στο ΟΑΚΑ, με τα νεύρα να είναι αρκετά… τεντωμένα. Στο 32′ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να μειώσει στους 3 (68-71), αλλά ήταν κάτι παραπάνω από έκδηλος ο εκνευρισμός και των δύο ομάδων Όμως αυτό όχι μόνο δεν επηρέασε την Ελλάδα, αλλά τη βοήθησε να πάρει την πρωτοκαθεδρία με 75-74, με τους Παπανικολάου και Κ. Αντετοκούνμπο.

Το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού, μιας και οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά και η κάθε προσπάθεια θα μετρούσε διπλά. Το μομέντουμ το είχε η Εθνική μας, καθώς έτρεξε ένα σερί 15-6 και έτσι επικράτησε με 89-80 της Τουρκίας

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 42-43, 59-66, 63-69, 89-80

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments