Ελλάδα

Ελαιώνας: Συνεχίζονται οι “μάχες” μεταξύ των αλληλέγγυων και δυνάμεων των ΜΑΤ [vids]

Ελαιώνας: Συνεχίζονται οι “μάχες” μεταξύ των αλληλέγγυων και δυνάμεων των ΜΑΤ [vids]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ελαιώνας: Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής [19/8] στον Ελαιώνα και πιο συγκεκριμένα στη δομή φιλοξενίας των μεταναστών

Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής [19/8] στον Ελαιώνα και πιο συγκεκριμένα στη δομή φιλοξενίας των μεταναστών, καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ και αλληλέγγυοι συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αλληλέγγυοι είχαν συγκεντρωθεί μαζί με 15-20 μετανάστες έξω από την Κεντρική Πύλη της Δομής Ελαιώνα και δεν επέτρεπαν την είσοδο σε κανέναν υπάλληλο στη δομή με αποτέλεσμα αυτοί να καταφέρουν να εισέλθουν στον χώρο με τη βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ.

Κάποια στιγμή οι αλληλέγγυοι οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειονότητα ήταν αλλοδαποί εισήλθαν στη δομή και τραμπούκισαν τους εργαζομένους. Χτυπούσαν τον οικίσκο στον οποίο είχαν μπει και τους απειλούσαν. Η πλειονότητα των αλληλεγγυων λένε αρμόδιες πηγές είναι ξένοι Γάλλοι, Γερμανοί και κάποιοι Έλληνες. Μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε πέντε προσαγωγές ατόμων.

Σημειώνεται πως η Δομή του Ελαιώνα δρομολογείται να κλείσει το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της αποσυμφόρησής της αλλά και του κλεισίματος δεκάδων δομών το οποίο έχει προχωρήσει σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες παρά τις καταγγελίες για βίαιη εκκένωση, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μόλις ολοκληρώνονται οι διαδικασίες των αιτούντων άσυλο αυτοί μεταφέρονται σε άλλες υφιστάμενες δομές οι οποίες είναι και πιο σύγχρονες.

Αυτή τη στιγμή στη δομή του Ελαιώνα υπάρχουν λιγότερα από 600 άτομα, όταν η συγκεκριμένη δομή είχε φτάσει να φιλοξενεί περισσότερους από 2.500.

Σχετική ανάρτηση έκανε και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης επισημαίνοντας ότι δεν θα γίνει ανεκτή αυτή η κατάσταση και η δομή θα κλείσει οπωσδήποτε.

«5 – 10 άνθρωποι διαμαρτύρονται», λέει ο Μηταράκης

Την είδηση πως το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκαν επεισόδια στο camp μεταναστών στον Ελαιώνα μετέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, η συγκεκριμένη δομή έχει κλείσει τον κύκλο ζωής της και κατ’ επέκταση δρομολογείται η εκκένωσή της, όσο προχωρούν οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου όσων βρίσκονται εντός οι οποίοι είναι περίπου 600 από 2.500 που είχε φτάσει να φιλοξενεί η συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments