Διεθνή

Les Echos: Παγκοσμιοποίηση και νέες εταιρικές προκλήσεις

Les Echos: Παγκοσμιοποίηση και νέες εταιρικές προκλήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο εφαρμόζουν και αλλάζουν συνεχώς κανόνες και διαδικασίες που σχετίζονται με την επέκταση  των ιδιωτικών επιχειρήσεων και την πρόσληψη εργαζομένων. 

Η παγκοσμιοποίηση είναι εδώ και αποτελεί μια διαρκή διαδικασία για νέες διεθνείς εταιρικές πρωτοβουλίες, οι οποίες πρέπει να σέβονται τους νέους κανόνες που τίθενται. Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο εφαρμόζουν και αλλάζουν συνεχώς κανόνες και διαδικασίες που σχετίζονται με την επέκταση  των ιδιωτικών επιχειρήσεων και την πρόσληψη εργαζομένων. Ως εκ τούτου, η ερμηνεία των κανόνων μιας νέας αγοράς πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας συμμόρφωσης, καθώς η παράλειψή της μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές κυρώσεις και καταστροφικές συνέπειες για την εταιρεία.

Αυτές οι ευθύνες είναι σημαντικές. Η δυσλειτουργία εκθέτει τις εταιρείες σε νομικές ενέργειες και θέτει σε κίνδυνο τη φήμη τους. Ωστόσο, αυτή η υποχρέωση συμμόρφωσης με τους κανόνες συμμόρφωσης μπορεί επίσης να γίνει ευκαιρία. Τηρώντας τα καθορισμένα πρότυπα, οι εταιρείες έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν την αξιοπιστία τους και την εμπιστοσύνη που τους δείχνουν οι επενδυτές και οι πελάτες.

Παρά τις μεγάλες προκλήσεις που έχουν αντιμετωπίσει οι εταιρείες τα τελευταία δύο χρόνια, η διεθνής επέκταση εξακολουθεί να προσφέρει στους αναπτυσσόμενους οργανισμούς ατελείωτες ευκαιρίες ανάπτυξης.

Η παγκοσμιοποίηση όχι μόνο αντιπροσωπεύει νέες δυνατότητες εσόδων με το άνοιγμα σε μια μεγαλύτερη πελατειακή βάση, αλλά μπορεί επίσης να βελτιώσει και να αναπτύξει τη φήμη μιας εταιρείας, να διαφοροποιήσει τις αγορές και να δημιουργήσει πιο σταθερές ροές εσόδων. Γι’ αυτό, για πολλές εταιρείες, η παγκοσμιοποίηση παραμένει βασική προτεραιότητα για το 2022. Για παράδειγμα, μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι το 43% των ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου προσπαθούσαν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους διεθνώς καθώς η χώρα άρχισε να εξετάζει τις προοπτικές μετά την πανδημία.

Όταν οι εργαζόμενοι που εδρεύουν σε άλλες χώρες εντάσσονται σε μια υπάρχουσα ομάδα, φέρνουν την εμπειρία τους, την ποικιλομορφία των ιδεών τους, τις μοναδικές δεξιότητες και τη δυνατότητα να επιταχύνουν την ανάπτυξη.

Ωστόσο, η δημιουργία ενός διεθνούς εργατικού δυναμικού είναι κάτι περισσότερο από την εύρεση και στρατολόγηση κορυφαίων ταλέντων. Περιλαμβάνει επίσης μια περίπλοκη νομική διαδικασία που απαιτεί εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις για την πλοήγηση στους κανονισμούς διαφορετικών χωρών.

Όλο και περισσότερο, η αποτελεσματικότητα της συμμόρφωσης στους νέους κανόνες δικαίου αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της καλής επιχείρησης και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, επιτρέποντας στους οργανισμούς να επικεντρωθούν στους βασικούς επιχειρηματικούς τους στόχους.

Και τούτο, γιατί δεν πρόκειται μόνο για την τυπολατρική τήρηση των κανόνων, αλλά και για την προστασία των εργαζομένων και των πελατών και για την προστασία των εταιρειών από ανησυχίες για σημαντικές παραβιάσεις, έρευνες και (δυνητικά) οικονομικές κυρώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments