Οικονομία

Σταϊκούρας για έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία: Επίτευγμα με πολλαπλά οφέλη για τη χώρα

Σταϊκούρας για έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία: Επίτευγμα με πολλαπλά οφέλη για τη χώρα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών για την έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία

Σημαντικό επίτευγμα με πολλαπλά οφέλη χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούραςτην έξοδο από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας. Νωρίτερα και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με μήνυμά του στον ελληνικό λαό αναφέρθηκε στην έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία.

Παράλληλα, αρκετές ήταν και οι διεθνείς αντιδράσεις ηγετών για την έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία ανάμεσά τους να ξεχωρίζουν η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ο Σαρλ Μισέλ, ο Πασκάλ Ντόνιαχου κ.α.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, το σημαντικό αυτό επίτευγμα αποτελεί καρπό και αναγνώριση:

• των μεγάλων κόπων και των τεράστιων θυσιών των Ελλήνων πολιτών, • των σημαντικών προσπαθειών των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών δομών της ελληνικής κοινωνίας, • της ορθής, υπεύθυνης, αξιόπιστης και – όπως έχει αναγνωριστεί διεθνώς –αποτελεσματικής οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Η εξέλιξη αυτή, τονίζει ο υπουργός, έχει πολλαπλά οφέλη για τη χώρα:

• Κλείνει, σε συνδυασμό με την πρόωρη εξόφληση των δανείων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, ένα επώδυνο κεφάλαιο για την Ελλάδα. • Ενισχύει τη θέση της χώρας στις διεθνείς αγορές. • Παρέχει πρόσθετη ώθηση στην αναπτυξιακή δυναμική της πατρίδας μας και στην προσέλκυση επενδύσεων. • Προσδίδει βαθμούς ελευθερίας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής, στο πλαίσιο βέβαια των κανόνων που ισχύουν για όλα τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη. • Αποδεικνύει τη δυναμική που έχει αποκτήσει η ελληνική οικονομία αφού, παρά τις πρωτόγνωρες εξωγενείς δυσκολίες, η χώρα κατακτά τους στόχους που θέτει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments