Διεθνή

Le Soir: Η έξυπνη αποταμίευση των πέντε ευρώ

Le Soir: Η έξυπνη αποταμίευση των πέντε ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Η μέθοδος των χαρτονομισμάτων των πέντε ευρώ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα και σημειώνει ολοένα και μεγαλύτερη επιτυχία.

Είναι προφανές ότι έχουμε εισέλθει σε μία παγκόσμια κρίση. Το χρήμα ανακτά τον πλήρη σεβασμό του. Η σωστή διαχείριση των αποταμιεύσεων σημαίνει ορθολογικότερη διαχείριση των εξόδων μας. Η μέθοδος των χαρτονομισμάτων των πέντε ευρώ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα και σημειώνει ολοένα και μεγαλύτερη επιτυχία.

Η τεχνική των χαρτονομισμάτων των πέντε ευρώ είναι μια πρόκληση που βασίζεται στην προοδευτική αποταμίευση, χρησιμοποιώντας το μικρότερο χαρτονόμισμα που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, το χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ.

Η αρχή είναι πολύ απλή: αφήστε στην άκρη κάθε χαρτονόμισμα πέντε ευρώ που μπορείτε να αποκτήσετε ανταλλάσσοντας τις μεγαλύτερες αξίες σας. Χρησιμοποιήστε ένα διαφανές βάζο που θα το μετατρέψετε σε κουμπαρά και τοποθετήστε το σε προσβάσιμο σημείο του σπιτιού σας, ώστε να το έχετε όσο το δυνατόν πιο συχνά σε θέα όταν περπατάτε στο σπίτι σας. Όποτε είναι δυνατόν, πληρώνετε για τα ποικίλα παντοπωλεία σας σε μετρητά όσο πιο συχνά γίνεται. Και μόλις πάρετε ένα χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ από τα ρέστα που σας δίνουν πίσω, αφήστε αυτό το χαρτονόμισμα στην άκρη και βάλτε το στο βάζο σας. Τέλος, ενημερώνετε όσο το δυνατόν συχνότερα την πρόοδο των αποταμιεύσεών σας (κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα), σημειώνοντας το ποσό που αποκτήθηκε στον κουμπαρά ή στο κάτω μέρος του.

Η ιδέα είναι προφανώς να εκμεταλλευτείτε κάθε μικρό οριακό κέρδος, συγκεντρώνοντας παράλληλα σημαντικές οικονομίες, τις οποίες τα νομίσματα δεν επιτρέπουν. Αυτή η τεχνική μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική, αλλά μπορεί επίσης να έχει το μειονέκτημα ότι ενθαρρύνει τις δαπάνες και σας κοστίζει περισσότερο από αυτό που μπορεί να σας φέρει η εξοικονόμηση. Για να ακολουθήσετε τη μέθοδο των πέντε ευρώ, δεν πρέπει επομένως να επιδιώξετε να αποκτήσετε συγκεκριμένα χαρτονομίσματα των πέντε ευρώ, πρέπει να το αφήσετε μόνο στην τύχη.

Όταν σας δίνουν ρέστα, μην ζητήσετε από τον ταμία να σας δώσει μόνο χαρτονομίσματα των πέντε ευρώ ή να αλλάξει τα ρέστα σας για περισσότερα χαρτονομίσματα των πέντε ευρώ.

Τέλος, ακόμα κι αν το ΑΤΜ σας το επιτρέπει, μην κάνετε ανάληψη μετρητών από την τράπεζά σας με τη μορφή χαρτονομισμάτων των πέντε ευρώ.

Εξοικονόμηση που μπορεί να είναι σημαντική

Αντίθετα, η τεχνική του χαρτονομίσματος των πέντε ευρώ συνίσταται στην έξυπνη αποθήκευση των μικρότερων ονομαστικών αξιών για την αποφυγή περιττών και παρασιτικών περιττών εξόδων. Είναι, με αυτόν τον τρόπο, η βελτιστοποίηση των απλούστερων παραδοσιακών μεθόδων αποταμίευσης, όπως ο παλιός καλός κουμπαράς ή η κάλτσα κάτω από το κρεβάτι.

Με αυτόν τον τρόπο, τα κέρδη μπορούν, ωστόσο, να αυξηθούν πολύ γρήγορα. Τηρώντας αυστηρά τον δικό του ρυθμό, είναι επομένως δυνατό να αναδιαρθρώσετε τις συνήθειές σας ως προς τις δαπάνες και να ολοκληρώσετε τα τραπεζικά του σχέδια αποταμίευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments