Ελλάδα

Challenges: Μια ιστορική ημέρα για την Ελλάδα

Challenges: Μια ιστορική ημέρα για την Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

 «Ένας ξεκάθαρος, νέος ορίζοντας ανάπτυξης, ενότητας, ευημερίας αναδύεται για όλους», πρόσθεσε.

Μετά από δώδεκα χρόνια ενισχυμένης οικονομικής επιτήρησης, που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Πρόκειται για «μια ιστορική μέρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες», ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε ομιλία του προς τους Έλληνες πολίτες, όπως υπογραμμίζει στο αφιέρωμά της για την έξοδο της πατρίδας μας και το κορυφαίο οικονομικό και πολιτικό έντυπο «Challenges».

«Ένας κύκλος 12 ετών που έχει φέρει πόνο στους πολίτες, στασιμότητα στην οικονομία και διχάζει την κοινωνία κλείνει», δήλωσε το Σάββατο ο συντηρητικός Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ένας ξεκάθαρος, νέος ορίζοντας ανάπτυξης, ενότητας, ευημερίας αναδύεται για όλους», πρόσθεσε.

Το 2010, η ελληνική κυβέρνηση, συνειδητοποιώντας ότι τα ταμεία της ήταν άδεια, προσέφυγε στην ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Από το 2010, τα τρία σχέδια διάσωσης έχουν τεθεί σε εφαρμογή από αυτούς τους πιστωτές που απαιτούν από την Αθήνα να λάβει μέτρα λιτότητας με στόχο τη βελτίωση των δημοσίων οικονομικών της χώρας και τη μεταφορά χρημάτων στα κιβώτια.

Μειώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί, οι φόροι αυξάνονται, οι προσλήψεις στο δημόσιο παγώνουν, οι προϋπολογισμοί των διοικήσεων, των νοσοκομείων και όλων των φορέων του Δημοσίου περικόπτονται.

Επιβεβαίωση των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων και της συνέχισης των ιδιωτικοποιήσεων

 «Το τέλος της ενισχυμένης επιτήρησης της Ελλάδας σηματοδοτεί επίσης τη συμβολική κατάληξη της πιο δύσκολης περιόδου που γνώρισε η ευρωζώνη», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία Πάολο Τζεντιλόνι σε έκτακτη δήλωσή του το Σάββατο.  «Η ισχυρή συλλογική μας απάντηση στην πανδημία (Covid-19) έδειξε ότι η Ευρώπη έχει μάθει τα μαθήματα αυτής της κρίσης», είπε επίσης.

«Η Ελλάδα του σήμερα είναι μια Ελλάδα διαφορετική», διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός.

«Έχουμε ισχυρή ανάπτυξη και σημαντική πτώση της ανεργίας κατά 3% από πέρυσι και 5% από το 2019», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει ανάπτυξη 4% φέτος, ενώ κατά μέσο όρο στην ευρωζώνη θα πρέπει να ανέλθει στο 2,6%.

Ωστόσο, η ανεργία παραμένει από τις υψηλότερες στην ευρωζώνη, ο κατώτατος μισθός από τους χαμηλότερους και το χρέος 180% του ΑΕΠ παραμένει σημαντική επιβάρυνση για την οικονομία της Χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments