Διεθνή

ΗΠΑ σε Τουρκία: Κίνδυνος κυρώσεων για εμπόριο με Ρωσία

ΗΠΑ σε Τουρκία: Κίνδυνος κυρώσεων για εμπόριο με Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/Αρχείου

Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο επιβολής κυρώσεων από τις ΗΠΑ βρίσκεται η Τουρκία, σύμφωνα το Υπουργείο Οικονομίας

Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο επιβολής κυρώσεων από τις ΗΠΑ βρίσκεται η Τουρκία, σύμφωνα το Υπουργείο Οικονομίας, το οποίο προειδοποίησε σχετικά τους θεσμούς και τις επιχειρήσεις της γειτονικής χώρας, που συναλλάσσονται εμπορικά με τη Ρωσία.

Με βάση όσα αναφέρει η τουρκική οργάνωση εργοδοτών,  «μια επιστολή που υπογράφεται από τον Αμερικανό αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Αντεουάλε Αντεγιέμο σχετικά με τον κίνδυνο να επιβληθούν κυρώσεις σε επιχειρήσεις στην Τουρκία που συνδέονται με τα πρόσωπα και τους θεσμούς που στοχοθετούνται από τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, διαβιβάσθηκε στην Tüsiad (=το όνομα της εργοδοτικού συνδέσμου της Τουρκίας)».

Η επιστολή φιλοξενείται στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal και προειδοποιεί τις τουρκικές εταιρείες για έναν «αυξημένο κίνδυνο» γι’ αυτές, μπροστά «στις απόπειρες της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει» την Τουρκία «για να ξεφύγει από τις κυρώσεις».

«Οι τουρκικές επιχειρήσεις δεν μπορεί να περιμένουν ότι θα κάνουν εμπόριο με τα άτομα ή τις οντότητες στη Ρωσία, στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις, και παράλληλα θα διατηρούν σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες. (…) Οι τουρκικές τράπεζες δεν μπορούν να ελπίζουν να έχουν σχέσεις με τις ρωσικές τράπεζες, στις οποίες έχουν επιβληθεί κυρώσεις, και να διατηρούν τις σχέσεις τους με τις παγκόσμιες τράπεζες, καθώς και να έχουν πρόσβαση στα αμερικανικά δολάρια».

Υπενθυμίζεται ότι, στις αρχές του μήνα, ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν, ανακοίνωσαν συμφωνία για την ενδυνάμωση της ενεργειακής και της οικονομικής συνεργασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments