Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές: Οι πρώτες δημοσκοπήσεις διαψεύδουν Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Κυβερνητικές πηγές: Οι πρώτες δημοσκοπήσεις διαψεύδουν Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για τις δημοσκοπήσεις

Τις πρώτες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές, όπου κάνουν λόγο για διάψευση τόσο του Τσίπρα όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. «Παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας μιλούν για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και άλλα ηχηρά παρόμοια, οι πρώτες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο, τους διαψεύδουν.

Οι μετρήσεις -με τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους- δείχνουν μικρή φθορά στα ποσοστά της κυβέρνησης (πέρυσι μετά τις πυρκαγιές το κλίμα ήταν πολύ χειρότερο) και πολύ οριακά κέρδη για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Η υπεροχή της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου εξακολουθεί να είναι καθαρή και μεγάλη, παρότι βρίσκεται στον τέταρτο χρόνο της διακυβέρνησης και ο Πρωθυπουργός υπερέχει σημαντικά έναντι των αντιπάλων του.

Τα μεγάλα προβλήματα των πολιτών είναι αυτά που αφορούν την ενέργεια και τις αυξήσεις και η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να τα αντιμετωπίσει».

Στο 6,3% η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 31,4 μειωμένο κατά 1,7 σε σχέση με την τελευταία μέτρηση της GΡΟ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει το ποσοστό του κατά μία περίπου μονάδα και πηγαίνει στο 25,1 με τη διαφορά των δύο κομμάτων να βρίσκεται πλέον στις 6,3 ποσοστιαίες μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει άνοδο και αποτυπώνεται στο 12,1 ενώ σχετικά σταθερά καταγράφονται τα ποσοστά των υπόλοιπων κομματικών σχηματισμών.

Οι παρακολουθήσεις δεν είναι το κυρίαρχο ζήτημα για τους πολίτες. Έρχεται τρίτο πίσω από τις τιμές του ρεύματος και γενικότερα την ακρίβεια υποσκελίζοντας ωστόσο τα ελληνοτουρκικά, το μεταναστευτικό και την πανδημία.

Η πρωτοκαθεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη πάντως δεν αμφισβητείται καθώς παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με το 48,3 των ερωτηθέντων να έχουν θετική γνώμη. Σημαντικά κέρδη καταγράφονται για τον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος αναρριχάται στη δεύτερη θέση, προσπερνώντας τον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments