Διεθνή

«Οι Πάπες που παραιτούνται είναι ταπεινοί»

«Οι Πάπες που παραιτούνται είναι ταπεινοί»

Πηγή Φωτογραφίας: NBC News

Τους τελευταίους μήνες, ο Πάπας Φραγκίσκος αντιμετωπίζει όλο και πιο σοβαρά προβλήματα υγείας τους τελευταίους μήνες.

Ο Πάπας Φραγκίσκος προέβη σε αυτήν την αινιγματική δήλωση, σήμερα που πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κεντρική Ιταλία, εγείροντας πρόσθετα ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του και για το εάν πράγματι σκέπτεται να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του.

Η Καθολική Εκκλησία είναι η μεγαλύτερη σε απήχηση χριστιανική Εκκλησία σε ολόκληρο τον Πλανήτη, αφήνοντας τις επόμενες θέσεις στον Προτεσταντισμό και την Ορθοδοξία.

Τους τελευταίους μήνες, ο Πάπας Φραγκίσκος αντιμετωπίζει όλο και πιο σοβαρά προβλήματα υγείας τους τελευταίους μήνες.

Βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι για λίγο περισσότερο από ένα μήνα, λόγω της φλεγμονής των συνδέσμων στο δεξί του γόνατο, που τον έχει ήδη αναγκάσει να ακυρώσει σημαντικές συναντήσεις.

Μεταξύ των ζητημάτων που προκαλούν ανησυχία είναι το αρκετά προκεχωρημένο της ηλικίας του 85χρονου Πάπα και η σαφώς περιορισμένη κινητικότητά του. Πλέον, ταξιδεύει μόνο με ειδικό, αναπηρικό καροτσάκι.

Το ερώτημα, το οποίο εύλογα γεννάται, είναι εάν μπορεί να υποβάλει την παραίτησή του. Η απάντηση είναι θετική σε αυτήν την υποθετική περίπτωση.

Μάλιστα, ο Πάπας Βενέδικτος έγινε, το 2013, ο πρώτος Ποντίφικας που παραιτήθηκε οικειοθελώς, σε ένα ιστορικό βάθος εξακοσίων ετών. Κατά το παρελθόν, ο Φραγκίσκος έχει επαινέσει το θάρρος, που, κατά τη γνώμη του, υποδηλώνει η απόφαση αυτή του Βενέδικτου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments