Οικονομία

Ακρίβεια: Αυξήσεις… φωτιά στα βασικά αγαθά – Αγωνία για τους καταναλωτές

Ακρίβεια: Αυξήσεις… φωτιά στα βασικά αγαθά – Αγωνία για τους καταναλωτές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ακρίβεια: H ενεργειακή κρίση έχει φέρει στα ύψη στις τιμές στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα και όπως είναι φυσικό άπαντες είναι σε μεγάλη αγωνία για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται

H ενεργειακή κρίση έχει φέρει στα ύψη στις τιμές στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα και όπως είναι φυσικό άπαντες είναι σε μεγάλη αγωνία για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Η συνεχόμενη ακρίβεια δυσκολεύει την κατάσταση σε όλα τα επίπεδα, καθώς πέρα από το μεγάλο κόστος των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος, αγαθά αναγκαία στην καθημερινότητα έχουν πάρει την… ανιούσα σε επίπεδο τιμών με αποτέλεσμα ο οικογενειακός προϋπολογισμός να απειλείται με «μπουρλότο».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναμένονται αυξήσεις «φωτιά» σε προϊόντα που δεν μπορούν να λείπουν από το τραπέζι. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι τιμές θα εκτιναχθούν και υπολογίζεται πως τα ποσοστά θα είναι τα ακόλουθα ανά κατηγορία:

  • Γαλακτομικά +12%
  • Αλλαντικά +10%
  • Μαργαρίνες +20%
  • Κονσέρβες, μπισκότα +15%

Στην ενέργεια το κόστος έχει εκτιναχθεί καθώς το φυσικό αέριο παρουσιάζει αύξηση +178,9%, το πετρέλαιο θέρμανσης +65% και το ηλεκτρικό ρεύμα +55,8%. Σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις στο ρεύμα, ωστόσο, μια μίνι – ανάσα τουλάχιστον για τον Σεπτέμβριο θα αποτελέσει η κρατική επιδότηση. Παράλληλα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε νέο πλέγμα μέτρων για να απορροφήσει τις αυξήσεις και να δώσει «ανάσα» στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments