Διεθνή

Ερντογάν: Δεν είναι συνομιλητής μας η Ελλάδα

Ερντογάν: Δεν είναι συνομιλητής μας η Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: reuters, eurokinissi

Ο Τούρκος Πρόεδρος εκφώνησε ομιλία στα πλαίσια των εορτασμών που γίνονται σήμερα στη γειτονική χώρα, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα έχει παύσει να είναι, για του Τούρκους, συνομιλητής

Ο Τούρκος Πρόεδρος εκφώνησε ομιλία στα πλαίσια των εορτασμών που γίνονται σήμερα στη γειτονική χώρα, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα έχει παύσει να είναι, για του Τούρκους, συνομιλητής.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι «η Ελλάδα δεν είναι ο πολιτικός, οικονομικός ή στρατιωτικός ομόλογός μας ή συνομιλητής μας. Όπως ήταν πριν από έναν αιώνα, έτσι και τώρα είναι χάσιμο χρόνου για τη Χώρα μας να ασχολούμαστε με την Ελλάδα. Και γνωρίζουμε τις πραγματικές προθέσεις όσων προσπαθούν να σπαταλήσουν την ενέργειά τους».

Σε σχέση με την δήθεν παρενόχληση τουρκικών αεροσκαφών από την Ελλάδα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε: «Η Ελλάδα έχει αμφισβητήσει το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους του, ενισχύοντας την εχθρική του στάση, η οποία ξεκίνησε με την παρενόχληση του εναέριου χώρου και των αεροσκαφών μας, στο επίπεδο του αποκλεισμού των ραντάρ S-300. Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμος και συνομιλητής μας, ούτε πολιτικά, ούτε οικονομικά, ούτε στρατιωτικά».

Το νέο παραλήρημα του Προέδρου της Τουρκίας συνεχίστηκε, με τον Ερντογάν να υποστηρίζει πως «δυστυχώς, (σ.σ.: οι Τούρκοι) είμαστε ένα έθνος που δεν μπορεί να προστατεύσει επαρκώς την ιστορία του. Αυτή τη στιγμή, που ετοιμαζόμαστε να αφήσουμε πίσω τον πρώτο αιώνα του τελευταίου μας κράτους στην Ανατολία, πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για να μάθουμε καλύτερα την ιστορία μας και να κατανοήσουμε καλύτερα τους προγόνους μας. Η συνάντηση με τα μέλη των οικογενειών των ηρώων του εθνικού μας αγώνα είναι ευλογία και για εμάς αλλά και για αυτούς. Θεωρώ ότι η παράδοση των δικαιωμάτων είναι ένα βήμα που θα μας επιτρέψει να προστατεύσουμε καλύτερα την ιστορία μας και τους προγόνους μας».

Αναφορικά, τέλος, με την αποτυχία ως προς την αγορά F – 35, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι, με τα F – 35,  «η Αμερική άνοιξε τον δρόμο να πέσει στον ίδιο σάκο με αυτά τα αεροπλάνα, τα οποία υποτίθεται ότι υπερασπίζονταν τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας. Δεν μας νοιάζει αν δεν μας δώσουν F-35, αντιδρούν στα αμυντικά συστήματα που παίρνουμε. Έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε οποιοδήποτε προϊόν μάς έχουν αρνηθεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments