Διεθνή

Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα θέλει πόλεμο»

Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα θέλει πόλεμο»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Χαρακτηριστικά, η εφημερίδα «Yeni Safak» φιλοξενεί ειδικό δημοσίευμα, στο οποίο υποστηρίζεται ότι επιθυμία της πατρίδας μας είναι η διεξαγωγή πολέμου κατά της Τουρκίας.

Εφημερίδες και διαδικτυακοί ιστότοποι ενημέρωσης της Τουρκίας κατηγορούν την Ελλάδα ότι επιθυμεί να διεξάγει πόλεμο εναντίον των Τούρκων.

Χαρακτηριστικά, η εφημερίδα «Yeni Safak» φιλοξενεί ειδικό δημοσίευμα, στο οποίο υποστηρίζεται ότι επιθυμία της πατρίδας μας είναι η διεξαγωγή πολέμου κατά της Τουρκίας.

Πιο αναλυτικά, οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι «η Ελλάδα αισθάνεται άβολα με την ανάδειξη της Τουρκίας ως παγκόσμιου παράγοντα. Ο στόχος της Αθήνας εκφράζεται είτε ως έναρξη πολέμου είτε ως δημιουργία σύγκρουσης Τουρκίας-Δύσης αναγκάζοντας τους S-400 να ενεργοποιηθούν».

«Μετά τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, η Τουρκία έγινε το διπλωματικό κέντρο του κόσμου. Χάρη στη διπλωματία της σαΐτας της Άγκυρας, έγινε η πρώτη επίσημη επαφή μεταξύ των μερών στην Κωνσταντινούπολη και ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις. Η παγκόσμια επισιτιστική κρίση αποφεύχθηκε από τις πρωτοβουλίες της Τουρκίας. Εκατομμύρια τόνοι σιτηρών στα λιμάνια της Ουκρανίας μεταφέρθηκαν σε όλο τον κόσμο με τον διάδρομο που δημιουργήθηκε».

Στο δημοσίευμα συμμετέχουν στρατιωτικοί αναλυτές και ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας. Αυτοί υποστηρίζουν, ανάμεσα στα άλλα, ότι «οι παρενοχλήσεις από την Ελλάδα άρχισαν παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις. Τα τουρκικά μαχητικά παρενοχλήθηκαν αρχικά με αεροσκάφη και αργότερα με τους ελληνικούς S-300 που δήθεν ήταν “σε υπόστεγα”. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Ελλάδα επιδιώκει ένταση λόγω τις ενοχλήσεις που αισθάνεται από την προβολή της Τουρκίας ως παγκοσμίου παίκτη. Στόχος της Αθήνας είναι ή να προκαλέσει πόλεμο ή να υποχρεώσει στην ενεργοποίηση των S-400 ώστε να προκαλέσει σύγκρουση Τουρκίας και Δύσης. Σύμφωνα με τους στρατιωτικούς τώρα ακόμη και αν δεν χρειάζεται, μετά την παρενόχληση από τους S-300 η Τουρκία απέκτησε το δικαίωμα χρησιμοποιήσει τους S-400 και είπαν πως σε αυτή την κατάσταση η Ελλάδα δεν θα μπορεί ούτε αεροπλάνο να πετάξει».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments