Διεθνή

Ζελένσκι: Συνεδρίασε ξανά με την ηγεσία του στρατού

Ζελένσκι: Συνεδρίασε ξανά με την ηγεσία του στρατού

Πηγή Φωτογραφίας: CNN, Polskie Radio

Ζελένσκι: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε πως συνεδρίασε με τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, της υπηρεσίας πληροφοριών και της αστυνομίας, για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές ημέρες

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε πως συνεδρίασε με τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, της υπηρεσίας πληροφοριών και της αστυνομίας, για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές ημέρες.

Είπε στο διάγγελμά του χθες βράδυ από το Κίεβο ότι ο στρατός τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις στα μέτωπα των μαχών. Δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

«Θα πω μόνο ένα πράγμα: θέλω να ευχαριστήσω, εκ μέρους της υπηρεσίας πληροφοριών μας, όλους τους ανθρώπους μας που μας υποστηρίζουν σθεναρά στο νότιο τμήμα της χώρας, ειδικά στην Κριμαία», σημείωσε o Oυκρανός πρόεδρος.

Τους πρώτους έξι μήνες του πολέμου, αφότου εισέβαλαν στην ουκρανική επικράτεια ρωσικά στρατεύματα την 24η Φεβρουαρίου, ο αρχηγός του κράτους σπανίως αναφέρεται στις διαβουλεύσεις του με την στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Μίλησε για παρόμοια συνεδρίαση την Κυριακή. Μια ημέρα αργότερα, άρχισε ουκρανική αντεπίθεση στον νότο, με σκοπό την ανάκτηση της περιφέρειας της Χερσώνας.

Πεσκόφ: “Η άποψη του Ερντογάν για το καθεστώς της Κριμαίας δεν εμποδίζει τη συνεργασία με τη Ρωσία”

“Η άποψη της Τουρκίας και του Προέδρου της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το καθεστώς της Κριμαίας δεν εμποδίζει τη συνεργασία με τη Ρωσία όταν υπάρχει αμοιβαίο συμφέρον”, επεσήμανε χαρακτηρητικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η Άγκυρα εξαρχής μιλούσε για τη διαφωνία της μαζί μας στο ζήτημα αυτό, όμως η Κριμαία είναι τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γι’ αυτό είναι αδύνατο να γίνουν όσα λέει ο Ερντογάν. peskov_1

Παρ’ όλ’ αυτά αυτό δεν εμποδίζει εκεί, που μας συμφέρει, να συνεργαζόμαστε με την Τουρκία. Αποδίδουμε ιδιαίτερη εκτίμηση στις προσπάθειες της Τουρκίας να “ξεμπλέξει” περίπλοκες καταστάσεις, όπως συνέβη με τα σιτηρά.

Γι’ αυτό και εκεί, που μας συμφέρει, είχαμε επαφές και θα συνεχίσουμε να έχουμε. Υπάρχουν πολύ καλές δυνατότητες για εμβάθυνση της συνεργασίας», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας σε ερώτηση για την επανάληψη από τον πρόεδρο Ερντογάν της τουρκικής θέσης ότι η Κριμαία είναι ουκρανικό έδαφος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments