Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καταθέτουν οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καταθέτουν οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ρούλα Πισπιρίγκου: Από χθες [1/9] ξεκίνησαν οι καταθέσεις για την υπόθεση της δολοφονίας της Μαλένας και της Ίριδας, από τη βασική κατηγορούμενη, δηλαδή τη μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου

Από χθες [1/9] ξεκίνησαν οι καταθέσεις για την υπόθεση της δολοφονίας της Μαλένας και της Ίριδας, από τη βασική κατηγορούμενη, δηλαδή τη μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία είναι ήδη προφυλακισμένη για το φόνο της μεγαλύτερης κόρης Τζωρτζίνας. Μιλώντας δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Γιώργος Αναστασόπουλος είπε πως σήμερα θα καταθέσουν οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας οι οποίο συνέταξαν το πόρισμα για τους θανάτους των μικρών κοριτσιών

«Μέσα στο μήνα θα έχουμε καταθέσεις από κρίσιμους μάρτυρες οι οποίοι είχαν καταθέσει και στο Ανθρωποκτονιών. Υπολογίζεται πως θα καταθέσουν γύρω στα 20 με 22 άτομα» συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ενώ σημείωσε πως προς το τέλος Σεπτέμβρη θα κληθεί να καταθέσει και η κατηγορουμένη.

Σημειώνεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε συνεχείς δια ζώσης επαφές με τον νέο συνήγορό της, τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος αναμένεται να αμφισβητήσει όλα τα πορίσματα των ιατροδικαστών.

«Βλέπουμε πως υπάρχει μία νέα ερμηνεία των ευρημάτων και ουσιαστικά συγκλίνει αυτή η ερμηνεία με αυτήν που δώσανε ο Καλόγρηας και Καρακούκης» είπε ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης αναφορικά με την κατάθεση που έδωσε η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, η οποία τοποθέτησε την ηπατική ανεπάρκεια της Μαλένας σε «νέο κάδρο», αυτό της υποξίας, στην έλλειψη οξυγόνου.

Ο ιατροδικαστής ερωτώμενος για το ενδεχόμενο αμφισβήτησης της ασφυξίας, απάντησε πως εάν οριστεί τεχνικός σύμβουλος από την πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου θα συμβεί σίγουρα αυτό, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να πρέπει να προταθεί και ένας νέος μηχανισμός θανάτου που να δικαιολογεί του τρεις θανάτους.

Oι δύο ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας κατέληξαν ότι στην περίπτωση της Μαλένας :«τόσο κατά τον νεκροψιακό νεκροτομικό έλεγχο όσο και από τις δύο παθολογοανατομικές εξετάσεις από δύο διαφορετικούς παθολογοανατόμους αποκλείστηκε η παθολογική αιτία θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η δια αποκλεισμού διάγνωση η οποία από μόνη της είναι επαρκής, ώστε να τεθεί ο ασφυκτικός μηχανισμός ως αιτία θανάτου, επιβεβαιώνεται από τα περαιτέρω ευρήματα, τον νεκροψιακό φωτογραφικό έλεγχο και οδηγεί τη διαγνωστική σκέψη σε ασφυξία δι αποφράξεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών»

Όσον αφορά στην έξι μηνών Ίριδα επισημαίνεται πως «από το φωτογραφικό υλικό προκύπτουν κακώσεις κατά τον στοματικό βλεννογόνο – άνω χείλος του στόματος, αριστερά της μεσότητας, ενώ δίνεται η εντύπωση δύο εκδορών στη βάση του αριστερού ρώθωνα. Οι ως άνω κακώσεις παρέχουν χαρακτήρες αιμορραγικής διήθησης – δηλαδή είναι εν ζωή γενόμενες κακώσεις.

Το πανάκι που μας απεστάλη και το οποίο έχει βρεθεί στην κούνια του βρέφους αφορά υφασμάτινο τύπου πετσετέ – λευκού χρώματος διαστάσεων 23χ20 εκατοστών. Το πανάκι αυτό έφερε ευμεγέθεις κηλίδες βιολογικού υλικού , απεστάλη για ανάλυση DNA έφερε κηλίδες αίματος ενώ διαπιστώθηκε και η παρουσία σίελου. Τα ως άνω βιολογικά υλικά ανήκουν στην Ίριδα. Η παρουσία, ικανής ποσότητας συνδέεται ευθέως με το ανευρεθέν τραύμα στο βλεννογόνο του στόματος και συνηγορεί υπερ προηγηθείσας άσκησης ισχυρής πίεσης με αυτό. Με βάση τη μεθοδολογία κατά πάγια τακτική ακολουθείται και ακολουθήσαμε και εμείς στη συγκεκριμένη περίπτωση, οδηγούμαστε στη διάγνωση βίαιου – στερητικού μηχανισμού θανάτου (ασφυκτικού)».

Με βάση αυτά τα συμπεράσματα των ιατροδικαστών αλλά και το γεγονός ότι και οι δυο πράξεις έγιναν παρουσία της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία είχε ήδη προηγούμενος κατηγορηθεί, για την ανθρωποκτονία της της 9χρονης Τζωρτζίνας, οδήγησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος της μητέρας των κοριτσιών και την παραπομπή της υπόθεσης στην ανάκριση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments