Οικονομία

Σκυλακάκης: Ζούμε σε «θύελλα με ανέμους 10 μποφόρ»

Σκυλακάκης: Ζούμε σε «θύελλα με ανέμους 10 μποφόρ»
Για την πορεία των δημοσιονομικών, την ελληνική οικονομία και άλλα θέματα μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Για την πορεία των δημοσιονομικών, την ελληνική οικονομία και άλλα θέματα μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης. «Η ανάπτυξη που έχουμε τώρα, όπου η πρόβλεψη της Κομισιόν για το 2022 είναι πάνω από 4%, θα ήταν στην πράξη πάνω από 6% ή κοντά στο 7% αν δεν είχαμε αυτές τις τρελές τιμές του φυσικού αερίου. Αυτή λοιπόν η ανάπτυξη δεν έτυχε, αλλά είναι αποτέλεσμα κυβερνητικών πολιτικών», ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης του Οικονομικού Επιμελητηρίου, στον Πύργο Ηλείας.

«Η ελληνική οικονομία έχει τεράστιες δυνατότητες»

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι «η ελληνική οικονομία έχει τεράστιες δυνατότητες και την έχουμε βάλει σε ένα σωστό δρόμο, παρά την θύελλα που ζούμε. Συνεπώς, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, φτάνει να είμαστε σοβαροί, υπεύθυνοι και αποτελεσματικοί», ενώ όπως σημείωσε, «το να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα με την οποία λειτουργούν το κράτος, η οικονομία και οι επιχειρήσεις, είναι το κλειδί για να πετύχουμε στο μέλλον. Αυτό κάνουμε αυτά τα τρία χρόνια και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Γι΄ αυτό, παρά τις θύελλες, είμαι αισιόδοξος για το μέλλον».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στο φυσικό αέριο, είπε ότι «η Ευρώπη αυτή τη στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν υβριδικό οικονομικό πόλεμο που έχει ως μοχλό το φυσικό αέριο, οι τιμές του οποίου ανεβοκατεβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα με ακραίο τρόπο, δηλαδή είναι πάρα πολύ ψηλές και ανεβοκατεβαίνουν, επαναλαμβάνω, με ακραίο τρόπο».

Σκυλακάκης: Ζούμε σε θύελλα

«Αυτό που ζούμε τώρα είναι μία θύελλα, όπου άνεμοι 10 μποφόρ έρχονται από παντού και αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση. Αυτή είναι η ενεργειακή κρίση και η έντασή της. Σε αυτή λοιπόν τη θύελλα, το Ταμείο Ανάκαμψης είναι το σκοινί που πρέπει να κρατήσουμε και που μας οδηγεί σε ένα ασφαλές λιμάνι. Σε οικονομικούς όρους σημαίνει ότι αν αντιμετωπίσουμε σωστά το Ταμείο Ανάκαμψης, εμείς δεν θα μπούμε σε ύφεση, ακόμη και αν μπει σε ύφεση η υπόλοιπη Ευρώπη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments