Διεθνή

Γαλλία – Γερμανία: Ενεργειακή συμφωνία ενόψει χειμώνα

Γαλλία – Γερμανία: Ενεργειακή συμφωνία ενόψει χειμώνα

Πηγή Φωτογραφίας: marketwatch, pixabay

Η κινητικότητα της Γερμανικής Καγκελαρίας και της Γαλλικής Προεδρίας, όλο το τελευταίο διάστημα, οδηγεί σε μια ενεργειακή συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών

Η κινητικότητα της Γερμανικής Καγκελαρίας και της Γαλλικής Προεδρίας, όλο το τελευταίο διάστημα, οδηγεί σε μια ενεργειακή συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών. Η συμφωνία αυτή δεν υποκαθιστά τις ενέργειες και τις δράσεις που αναλαμβάνονται στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών.

Η Γερμανία πάσχει από υπερβολική εξάρτηση σε φυσικό αέριο και η Γαλλία υποφέρει από σοβαρές ελλείψεις σε ηλεκτρική ενέργεια.

Έτσι, η Γαλλία κινδυνεύει να ξεμείνει χωρίς ηλεκτρική ενέργεια αυτό το χειμώνα και ο ανατολικός της γείτονας, η Γερμανία, από φυσικό αέριο.

 Οι δύο βασικές οικονομικές δυνάμεις, που συγκροτούν και τον περίφημο «γαλλογερμανικό άξονα της Ευρώπης», βασίζονται η μια στην άλλη για να θωρακιστούν από μια έλλειψη ενέργειας, οι συνέπειες της οποίας θα ήταν δραματικές. 

Η μεταξύ τους συμφωνία εδράζεται στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών για την ενεργειακή εξοικονόμηση, εν όψει ενός χειμώνα, ο οποίος πλήττει κατεξοχήν τις δύο αυτές Χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Σε δήλωσή της, η Υπουργός Ενεργειακής Μετάβασης της Γαλλίας τόνισε: «Έχουμε ενεργοποιήσει όλους τους μοχλούς στα χέρια μας για να προετοιμαστούμε για τον χειμώνα».

Οι πιο συγκεκριμένες πτυχές αυτής της σημαντικής ενεργειακής συμφωνίας πρόκειται να γνωστοποιηθούν άμεσα, ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments