Διεθνή

Ταϊβάν: Δύο κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη διέσχισαν τη μέση γραμμή του Στενού της χώρας

Ταϊβάν: Δύο κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη διέσχισαν τη μέση γραμμή του Στενού της χώρας

Πηγή Φωτογραφίας: Air Force

Ταϊβάν: Δύο κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη διέσχισαν σήμερα Κυριακή [4/9] την μέση γραμμή του Στενού της Ταϊβάν

Δύο κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη διέσχισαν σήμερα Κυριακή [4/9] την μέση γραμμή του Στενού της Ταϊβάν, η οποία αποτελεί συνήθως το ανεπίσημο σύνορο μεταξύ των δύο χωρών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στην Ταϊπέι, καθώς το Πεκίνο συνεχίζει τις στρατιωτικές δραστηριότητες του κοντά στην Ταϊβάν.

Κίνα: Απειλεί την Ταιβάν με «σταθερά, νόμιμα και αναγκαία αντίμετρα»

Οριστική φαίνεται ότι είναι η τροχιά σύγκρουσης για τις σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και την Ταιβάν, πίσω από την οποία το Πεκίνο «βλέπει» δάκτυλο της Ουάσιγκτον.

Μετά τη διαφαινόμενη πώλησης όπλων και εξοπλιστικών συστημάτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ταιβάν, ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Κίνα περνά στην αντεπίθεση και απειλεί «σταθερά, νόμιμα και απαραίτητα» αντίμετρα.

china-flag

Συγκεκριμένα, η Κίνα απείλησε με αντίμετρα για την εξαγγελθείσα πώληση περισσότερων αμερικανικών όπλων στην Ταιβάν. Ενόψει των εξελίξεων, η Κίνα «θα λάβει αποφασιστικά τα νόμιμα και απαραίτητα αντίμετρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον και κάλεσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να σταματήσει τις πωλήσεις όπλων και τις στρατιωτικές συναλλαγές με την Ταιβάν «προκειμένου να μην υπονομευθούν περαιτέρω οι σχέσεις Κίνας – ΗΠΑ, καθώς και η ειρήνη και η σταθερότητα στα στενά της Ταιβάν».

Οι ΗΠΑ είχαν προηγουμένως εγκρίνει νέες εξαγωγές όπλων στην Ταιβάν ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων εν μέσω εντάσεων με την Κίνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης. Οι νέες παραδόσεις δικαιολογούνται από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, λόγω της αυξανόμενης πίεσης από την Κίνα στη δημοκρατία της Ταιβάν.

Η Κίνα εξακολουθεί να βλέπει το δημοκρατικά διοικούμενο νησί ως μέρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Η Ταιβάν, από την άλλη πλευρά, βλέπει τον εαυτό της ως ανεξάρτητο κράτος. Οι επισκέψεις Αμερικανών βουλευτών και αξιωματούχων έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα, ενώ σύντομα αναμένεται και η άφιξη Γερμανών βουλευτών στην πολύπαθη Ταιβάν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments