Διεθνή

Αλλαγή σκυτάλης στην Αμερικανική Πρεσβεία στη Μόσχα

Αλλαγή σκυτάλης στην Αμερικανική Πρεσβεία στη Μόσχα

Πηγή Φωτογραφίας: NBC News, U.S. Embassy and Consulates in Russia

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία, Τζον Σάλιβαν, ολοκλήρωσε την αποστολή του και αναχώρησε από τη Μόσχα

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία, Τζον Σάλιβαν, ολοκλήρωσε την αποστολή του και αναχώρησε από τη Μόσχα.

Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Ρωσική Ομοσπονδία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι «ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσική Ομοσπονδία Τζον Σάλιβαν ολοκλήρωσε το έργο του ως απεσταλμένος των ΗΠΑ και έφυγε σήμερα από τη Μόσχα».

Ο Σάλιβαν διορίστηκε Πρέσβης των ΗΠΑ στη Μόσχα τον Δεκέμβριο του 2019 και υπηρέτησε σε αυτή τη θέση για σχεδόν τρία χρόνια.

Όπως σημειώνεται στο κείμενο, «μετά την αποχώρηση, ο Τζον Σάλιβαν θα τερματίσει μια 40ετή καριέρα στη δημόσια υπηρεσία, κατά την οποία υπηρέτησε υπό πέντε προέδρους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, ανώτερων θέσεων στα Υπουργεία Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Άμυνας και Εμπορίου».

Ακόμη, η Αμερικανική πρεσβεία αναφέρει ότι «μέχρι την άφιξη του διαδόχου του πρέσβη Σάλιβαν, η Ελίζαμπεθ Ρουντ θα υπηρετεί ως Επιτετραμμένη στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα».

Στους πολιτικούς και διπλωματικούς κύκλους δημιουργήθηκε ιδιαίτερος προβληματισμός, διότι η αποχώρηση του Αμερικανού πρέσβη από τη Μόσχα συμπίπτει χρονικά με την πιο βαθιά κρίση μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ, μετά το πέρας του Ψυχού Πολέμου και την πτώση του καθεστώτος του «υπαρκτού σοσιαλισμού».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments