Διεθνή

EE: Ο Πούτιν χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο

EE: Ο Πούτιν χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο

Πηγή Φωτογραφίας: twitter

EE: Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Πρόεδρος της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ανέφερε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Πρόεδρος της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ανέφερε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο, διακόπτοντας την προσφορά και επιχειρώντας να χειραγωγήσει τις αγορές

Συγκεκριμένα, η φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη μέσα από τον λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. 

Η Πρόεδρος της Commission αναφέρει ότι «ο Πούτιν χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο διακόπτοντας την προσφορά και χειραγωγώντας τις ενεργειακές μας αγορές». Κατά την φον ντερ Λάιεν, ο Ρώσος Πρόεδρος δεν θα καταφέρει τελικά να επικρατήσει στην Ευρώπη ενεργειακά, αλλά, απεναντίας, θα οδηγηθεί σε αποτυχία.  

Επίσης, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επεξεργαστεί διάφορες προτάσεις για την προστασία των φτωχών νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τις υψηλές τιμές ενέργειας. Οι προτάσεις της Κομισιόν περιλαμβάνουν μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας σε ώρες αιχμής, επιβολή ανώτατης τιμής στο φυσικό αέριο που προέρχεται από τη Ρωσία μέσω αγωγών, στήριξη των επιχειρήσεων και παροχή έμπρακτης βοήθειας σε παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας λόγω των διακυμάνσεων που παρατηρούνται.

Επισημαίνεται ότι οι τιμές του φυσικού αερίου άρχισαν να παρουσιάζουν αυξητική τάση στην Γηραιά Ήπειρο, μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι η Μόσχα πρόκειται να σταματήσει επ’ αόριστον τη ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream.

Εντούτοις, ημερομηνία – κλειδί για τις εξελίξεις πρέπει να θεωρείται η 9η Σεπτεμβρίου, διότι, την προσεχή Παρασκευή, οι Υπουργοί Ενέργειας των 27 κρατών – μελών της ΕΕ θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνάντηση στις Βρυξέλλες, προκειμένου να καθορίσουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν απέναντι στις αυξανόμενες τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments