Ειδήσεις

ΕΕ: Yποχρεώνει τον Όρμπαν να δημιουργήσει αρχή κατά της διαφθοράς

ΕΕ: Yποχρεώνει τον Όρμπαν να δημιουργήσει αρχή κατά της διαφθοράς

Πηγή Φωτογραφίας: BLOOMBERG, aljazeera

Η Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν δημιουργεί μία νέα αρχή, με αντικείμενο την πάλη κατά της διαφθοράς και μετά από σχετική σύσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν δημιουργεί μία νέα αρχή, με αντικείμενο την πάλη κατά της διαφθοράς και μετά από σχετική σύσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η Ουγγαρία θα δημιουργήσει μια αρχή κατά της διαφθοράς και μια ειδική ομάδα που θα περιλαμβάνει ΜΚΟ για την επίβλεψη των δαπανών των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ουγγαρίας.

Η απόφαση της Βουδαπέστης στοχεύει να ξεμπλοκάρει την εκταμίευση κεφαλαίων από το σχέδιο ανάκαμψης της ΕΕ μετά την πανδημία της COVID-19, το οποίο ανέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω ανησυχιών σχετικά με τον σεβασμό του κράτους δικαίου από την Κυβέρνηση του υπερσυντηρητικού Πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Η Ουγγαρία υπόκειται, επίσης, σε οικονομικές κυρώσεις από τις Βρυξέλλες για τα ίδια προβλήματα σχετικά με το κράτος δικαίου, ιδίως όσον αφορά τις διαδικασίες δημοσίων διαγωνισμών που δεν σέβονται τις εγγυήσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Αυτό το νέο όργανο θα παρέμβει εάν οι ουγγρικές αρχές δεν λάβουν επαρκή μέτρα για την «πρόληψη, διερεύνηση και διευθέτηση υποθέσεων απάτης, σύγκρουσης συμφερόντων, διαφθοράς ή άλλων εγκλημάτων και καταχρήσεων» κατά τη χρήση των πόρων της ΕΕ, σύμφωνα με το σχετικό διάταγμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments