Διεθνή

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η θυροκόλληση της είδησης του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Μπάκιγχαμ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η θυροκόλληση της είδησης του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Μπάκιγχαμ

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β', η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας, έφυγε από τη ζωή σήμερα [8/9]σε ηλικία 96 ετών

θυροκόλληση, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και μάλιστα βγήκε στη δημοσιότητα το βίντεο καταγράφει την στιγμή που θυροκολλείται η είδηση του θανάτου της.

Η Βασίλισσα έφυγε σε ηλικία 96 ετών και την είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε επισήμως το Ανάκτορο του Μπάκιγκαμ. Απεβίωσε στις 20:30 ώρα Ελλάδας.

Το BBC ανακοίνωσε τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και μετέδωσε τον εθνικό ύμνο.

Η Ελισάβετ-Αλεξάνδρα-Μαίρη, όπως ήταν το πλήρες όνομά της, γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1926 στο Μέιφερ του Λονδίνου και βαπτίστηκε στις 29 Μαΐου της ίδιας χρονιάς στο ιδιωτικό παρεκκλήσι των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

Η μικρή πριγκίπισσα βρέθηκε πρώτη στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο όταν ο θείος της, ο Εδουάρδος Η΄, παραιτήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1936 και ο πατέρας της έγινε βασιλιάς με το όνομα Γεώργιος Στ΄. Η Ελισάβετ ήταν τότε 10 ετών.

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου υπηρέτησε σε ένα βοηθητικό σώμα γυναικών και εκπαιδεύτηκε ως οδηγός και μηχανικός αυτοκινήτων.

Στις 20 Νοεμβρίου 1947 παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Φίλιππο Μαουντμπάντεν της Ελλάδας στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ, στο Λονδίνο. Απέκτησαν τέσσερα παιδιά: τον Κάρολο (γεν. 1948), την Άννα (1950), τον Άντριου (1960) και τον Έντουαρντ (1964). Ο γάμος τους κράτησε 73 χρόνια, μέχρι τον θάνατο του Φιλίππου, τον Απρίλιο του 2021, σε ηλικία 99 ετών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments