Διεθνή

Ερντογάν: Δικαιολογημένα παραπονιέται ο Πούτιν για τα σιτηρά

Ερντογάν: Δικαιολογημένα παραπονιέται ο Πούτιν για τα σιτηρά

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Sabah/Reuters

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Ιούλιο μεταξύ Μόσχας και Κιέβου για την άρση του αποκλεισμού των ουκρανικών λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας είχε στόχο να αποτρέψει μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο Τούρκος Πρόεδρος παίρνει το μέρος του Πούτιν, υποστηρίζοντας, αυτή τη φορά, ότι ο Πούτιν έχει δίκαιο να εκφράζει παράπονα για την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία προς πλούσιες χώρες του δυτικού κόσμου.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δίκιο που παραπονέθηκε ότι τα σιτηρά που εξάγονται από την Ουκρανία, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που μεσολάβησαν τα Ηνωμένα Έθνη και η Τουρκία, πηγαίνουν στις πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες και όχι προς τις φτωχότερες.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Ιούλιο μεταξύ Μόσχας και Κιέβου για την άρση του αποκλεισμού των ουκρανικών λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας είχε στόχο να αποτρέψει μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση διασφαλίζοντας την ασφαλή διέλευση των πλοίων, η οποία τους επέτρεψε να μεταφέρουν δεκάδες εκατομμύρια τόνους σιτηρών.

Η συμφωνία αποσκοπούσε, επίσης, στη διευκόλυνση των ρωσικών εξαγωγών σιτηρών, οι οποίες δεν αποτελούν στόχο των δυτικών κυρώσεων, αλλά έχουν μειωθεί απότομα από την έναρξη του πολέμου.

«Το γεγονός ότι οι αποστολές σιτηρών πηγαίνουν σε χώρες που εφαρμόζουν αυτές τις κυρώσεις (κατά της Μόσχας) ενοχλεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Θέλουμε επίσης να φύγουν αποστολές σιτηρών από τη Ρωσία», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Τα δημητριακά που εξάγονται στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας δυστυχώς πηγαίνουν σε πλούσιες χώρες, όχι σε φτωχές χώρες», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments