Διεθνή

Τουρκία: Η Miliet «στέλνει» την Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο

Τουρκία: Η Miliet «στέλνει» την Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay

Τουρκία: Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Milliet» ισχυρίζεται ότι οι αρχές της Τουρκίας πρέπει, μετά την επιστολή Τσαβούσογλου

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Milliet» ισχυρίζεται ότι οι αρχές της Τουρκίας πρέπει, μετά την επιστολή Τσαβούσογλου, να θέσει ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Είναι πιθανόν, εκ πρώτη όψεως, το ζήτημα να προκαλεί ακόμη και τον γέλωτα και τη θυμηδία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν, δεδομένου ότι είναι ακόμη νωπή η αποστολή επιστολής ακραίου επεκτατισμού από την Τουρκία στον δυτικό κόσμο.

Στο εν λόγω δημοσίευμα, αναφέρεται ότι  «η Τουρκία, η οποία έχει κάνει απόπειρα κατά της Ελλάδας με τα στοιχεία της ενώπιον του ΝΑΤΟ, συνεχίζει τις διπλωματικές της πρωτοβουλίες σε διάφορα κανάλια για να σταματήσει την ένταση υπό την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Επίσης, συζητείται αν το θέμα μπορεί να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη ή όχι και αν το ατού της «αίτησης αποζημίωσης» μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά της Ελλάδας».

Στο σημείο αυτό, ο λόγος δίδεται στον διδάκτορα δημοσίου διεθνούς δικαίου Γιουσέλ Ασέρ. Ο Δρ. Γιουσέλ Ασέρ ισχυρίζεται ότι η Τουρκία πρέπει να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο για τον «εξοπλισμό των νησιών και την παραβίαση του εναέριου χώρου της», έστω και μονομερώς. Και συνεχίζει ισχυριζόμενος ότι είναι δυνατό να υποβληθεί και αίτημα για να διεκδικήσει η Τουρκία αναδρομική αποζημίωση «για την περίοδο της ελληνικής κατοχής της Ανατολίας».

Ακόμη, ο Δρ. Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων και πρώην μορφωτικός ακόλουθος της Τουρκίας στη Γαλλία τονίζει ότι υπάρχουν λόγοι που δικαιολογούν αποζημίωση σε περίπτωση έναρξης δικαστικής διαδικασίας, που μπορούν να βασιστούν σε μελέτη που έχει κάνει ο ίδιος σε σχέση με τις (δήθεν) θηριωδίες της Ελλάδας στην Ανατολία εις βάρος των Τούρκων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments