Lifestyle

Τα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν βασιλικούς τίτλους

Τα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν βασιλικούς τίτλους

Πηγή Φωτογραφίας: YourTango

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που θέσπισε ο Βασιλιάς Γεώργιος Ε' το 1917, τα παιδιά και τα εγγόνια ενός κυρίαρχου έχουν το αυτόματο δικαίωμα στον τίτλο Her Royal Highness ή His Royal Highness (HRH)

Ο Archie Mountbatten-Windsor, ο γιος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, είναι πλέον τεχνικά πρίγκιπας μετά το θάνατο της βασίλισσας της Βρετανίας Ελισάβετ Β’, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης την Παρασκευή. Αφότου η μητέρα του ισχυρίστηκε ότι δεν δέχτηκα να πάρει τον τίτλο λόγω του χρωματός του. Η μικρότερη αδερφή του, Lilibet “Lili” Mountbatten-Windsor, δικαιούται επίσης να γίνει πριγκίπισσα μετά τον θάνατο και την άνοδο του παππού της Κάρολου, του πρίγκιπα της Ουαλίας, στο θρόνο, ανέφερε η εφημερίδα The Guardian.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν θα δουν καμία αλλαγή στους βασιλικούς τους τίτλους

Η Μέγκαν είχε μιλήσει κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τον Μάρτιο του περασμένου έτους με την αμερικανίδα ραδιοτηλεοπτική εταιρεία Oprah Winfrey για το σοκ που της είπαν ότι ο Archie δεν θα λάβει αστυνομική προστασία επειδή δεν είχε τίτλο και πρότεινε ότι η απόφαση ελήφθη λόγω της μικτής φυλής του.

View this post on Instagram

A post shared by Meghan Harry (@meghan_harry_br)

Οι κάτοικοι του Σάσεξ ανέφεραν στη συνέντευξη ότι περίμεναν ότι ο Άρτσι θα λάμβανε τον τίτλο του πρίγκιπα μετά την άνοδο του Καρόλου στον θρόνο, αλλά ότι τους είχαν πει ότι τα πρωτόκολλα θα άλλαζαν – σύμφωνα με την επιθυμία του Καρόλου για μια περιορισμένη μοναρχία – έτσι ώστε το παιδί θα αποκλείονταν από το να γίνει HRH και πρίγκιπας.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που θέσπισε ο Βασιλιάς Γεώργιος Ε’ το 1917, τα παιδιά και τα εγγόνια ενός κυρίαρχου έχουν το αυτόματο δικαίωμα στον τίτλο Her Royal Highness ή His Royal Highness (HRH) πρίγκιπας ή πριγκίπισσα.

Υενθυμίζεται ότι ο Χάρι είναι ο πέμπτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου, ενώ από το 2020 το ζευγάρι σταμάτησε να χρησιμοποιεί τους τίτλους, «His Royal Highness» και «Her Royal Highness», αφού απαρνήθηκαν τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Η γραμμή διαδοχής έχει επίσης ανακατασκευαστεί μετά τον θάνατο της βασίλισσας και βλέπει τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να ανεβαίνει στη σειρά για τον θρόνο, ανέφερε η εφημερίδα Daily Star.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments