Διεθνή

Φον ντερ Λάιεν: Στόχοι μας, χαμηλότερες τιμές στην ενέργεια και διασφάλιση των προμηθειών

Φον ντερ Λάιεν: Στόχοι μας, χαμηλότερες τιμές στην ενέργεια και διασφάλιση των προμηθειών

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Φον ντερ Λάιεν: Τους στόχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθόρισε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Τους στόχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθόρισε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η Γερμανίδα Πρόεδρος της Commission ανέφερε ότι στόχος είναι η επίτευξη πιο χαμηλών τιμών στην ενέργεια και η διασφάλιση ενεργειακών προμηθειών.

Σε ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τόνισε ότι «προετοιμάζοντας με τους επιτρόπους το ενεργειακό μας πακέτο για να αντιμετωπίσουμε τις τιμές που έχουν εκτοξευτεί και να παρέχουμε ανακούφιση στους Ευρωπαίους, καλωσορίσαμε τη συνολική υποστήριξη του Συμβουλίου για τη βασική μας προσέγγιση. Συζητήσαμε το ζήτημα του κόστους του φυσικού αερίου. Αξιολογήσαμε τις εργασίες σχετικά με κρατικές ενισχύσεις, ίσους όρους ανταγωνισμού, υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Ακόμη, η κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι «οι εργασίες ενόψει της συνεδρίασης του Σώματος των Επιτρόπων στο Στρασβούργο συνοψίζονται στα εξής:

  • Έξυπνη μείωση ζήτησης
  • Συνεισφορές του ενεργειακού τομέα για τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων
  • Υποστήριξη ρευστότητας των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας
  • Επιτάχυνση της προώθησης του REPowerEU.

Όσον αφορά στο κόστος του φυσικού αερίου, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για απαντήσεις προσαρμοσμένες σε μια παγκόσμια αγορά. Στόχος: εξασφάλιση χαμηλότερων τιμών στην Ευρώπη, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των προμηθειών».

Η παρέμβαση αυτή της Πρόεδρου της Επιτροπής αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον, από τη σκοπιά της τρέχουσας επικαιρότητας, λόγω της χθεσινής συνεδρίασης των Υπουργών Ενέργειας των 27 χωρών – μελών της Ε.Ε. και, βέβαια, εν όψει της νέας συνεδρίασης, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments