Πολιτική

Θεοδωρικάκος προς Τουρκία: Από τον Έβρο δεν περνά κανείς παράνομα

Θεοδωρικάκος προς Τουρκία: Από τον Έβρο δεν περνά κανείς παράνομα
150.000 παράτυποι μετανάστες επεχείρησαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα του Έβρου, με την Τουρκία να προκαλεί με τακτικισμούς και προβοκάτσιες.

Ηχηρό μήνυμα πυγμής και αποφασιστικότητας έστειλε προς την Τουρκία ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του «Σκάι» και τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Αφτιά, ο κ. Θεοδωρικάκος ήταν ξεκάθαρος τόσο ως προς τη μεταναστευτική απειλή στα σύνορα της Χώρας μας, όσο και ως προς την ετοιμότητα της Κυβέρνησης και των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων.

150.000 παράτυποι μετανάστες επεχείρησαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα του Έβρου, με την Τουρκία να προκαλεί με τακτικισμούς και προβοκάτσιες.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Υπουργός, «από τον Έβρο δεν περνάει κανείς παράνομα, δεν θα το επιτρέψουμε».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι «η Τουρκία εφαρμόζει με τον πλέον προκλητικό τρόπο ασύμμετρη απειλή σε βάρος της χώρας στον Έβρο επιχειρώντας μία βάναυση, ανήθικη, παράνομη εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων των παράτυπων, παράνομων μεταναστών τους όποιους ουσιαστικά τους σπρώχνει από τον Έβρο να περάσουν στην Ελλάδα, να περάσουν στην Ευρώπη. Γιατί μην ξεχνάμε ότι τα σύνορα της πατρίδας μας είναι τα σύνορα ολόκληρου του δυτικού κόσμου με την Τουρκία».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρόσθεσε πως «μόνο το μήνα Αύγουστο αυτό επιχείρησαν να το κάνουν 40.000 παράτυποι μετανάστες, ο αριθμός είναι ίδιος με όσους επιχείρησαν να το κάνουν και το Μάρτιο του 2020, με τη μόνη διαφορά ότι τότε το μέτωπο ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένο και περιορισμό υπήρχε μαζική προσπάθεια από πολύ συγκεκριμένο σημείο, ενώ τώρα αυτό διεξάγεται κατά μήκος του συνόλου των συνόρων. Για αυτόν ακριβώς το λόγο η Ελληνική Αστυνομία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το Στράτο μας, σε συνεργασία με τους Ακρίτες μας, με την τοπική κοινωνία έχουμε θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο Ακρίτας. Το μήνυμα είναι ένα, είναι ξεκάθαρο από τον Έβρο δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να περάσει κανείς παράνομα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments