Κόσμος

Γέλεν: “Κίνδυνος” ο πληθωρισμός και οι υψηλότερες τιμές του φυσικού αερίου

Γέλεν: “Κίνδυνος” ο πληθωρισμός και οι υψηλότερες τιμές του φυσικού αερίου

Πηγή Φωτογραφίας: politico

Η πιθανή αύξηση των τιμών του πετρελαίου θα  προέλθει επειδή η ΕΕ «θα σταματήσει ως επί το πλείστον να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο» και θα επιβάλει απαγόρευση στις υπηρεσίες που επιτρέπουν στη Ρωσία να μεταφέρει πετρέλαιο με δεξαμενόπλοια, σύμφωνα με την Αμερικανίδα υπουργό Οικονομικών

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε την Κυριακή ότι υπάρχει «κίνδυνος» οι τιμές του αμερικανικού φυσικού αερίου να αυξηθούν ξανά αργότερα φέτος, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για την πιθανότητα οι Αμερικανοί να βρεθούν αντιμέτωποι με μια αύξηση των τιμών παρόμοια με αυτή που παρατηρήθηκε αυτό το καλοκαίρι.

«Είναι ένα ρίσκο, και είναι ένας κίνδυνος που εργαζόμαστε πάνω στο ανώτατο όριο τιμών για να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε», δήλωσε η Γέλεν στο CNN.

Η πιθανή αύξηση των τιμών του πετρελαίου θα  προέλθει επειδή η ΕΕ «θα σταματήσει ως επί το πλείστον να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο» και θα επιβάλει απαγόρευση στις υπηρεσίες που επιτρέπουν στη Ρωσία να μεταφέρει πετρέλαιο με δεξαμενόπλοια, είπε.

Το σχέδιο για το ανώτατο όριο τιμών που συμφωνήθηκε από τις πλούσιες χώρες της G7 καλεί τις συμμετέχουσες χώρες να αρνηθούν την ασφάλιση, τη χρηματοδότηση, τη διαμεσολάβηση, τη ναυσιπλοΐα και άλλες υπηρεσίες σε φορτία πετρελαίου που τιμολογούνται πάνω από ένα ανώτατο όριο τιμών για το αργό πετρέλαιο και τα πετρελαιοειδή που δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Η Γέλεν  δήλωσε ότι το ανώτατο όριο τιμών αποσκοπεί στη μείωση των εσόδων που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Ρωσία για να διεξάγει πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ παράλληλα θα διατηρήσει τις ρωσικές προμήθειες πετρελαίου για να κρατήσει χαμηλά τις παγκόσμιες τιμές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments