Διεθνή

Το δάκρυ του Καρόλου Γ’ στο άκουσμα του «God save the King»

Το δάκρυ του Καρόλου Γ’ στο άκουσμα του «God save the King»

Πηγή Φωτογραφίας: Hindustan Times/ downtoearth.org

Δάκρυσε ο νέος βασιλιάς των Ηνωμένων Εθνών, Κάρολος Γ΄, στο άκουσμα του «God save the King».

Δάκρυσε ο νέος βασιλιάς των Ηνωμένων Εθνών, Κάρολος Γ΄, στο άκουσμα του «God save the King».

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ απευθύνθηκε στο βρετανικό κοινοβούλιο, που συγκεντρώθηκε στο Παλάτι του Γουέστμινστερ, λέγοντας ότι θα συνεχίσει και ότι είναι «αποφασισμένος να ακολουθήσει πιστά» το παράδειγμα που έδωσε η αείμνηστη μητέρα του, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Στην πρώτη του δήλωση και στα δύο Σώματα του Κοινοβουλίου, τα οποία περιέγραψε ως «το ζωντανό όργανο που δίνει υπόσταση στη δημοκρατία μας», ο νέος βασιλιάς υποσχέθηκε να διατηρήσει τη βρετανική συνταγματική παράδοση.

«Όταν ήταν πολύ νέα, η αείμνηστη Μεγαλειότητά της υποσχέθηκε ότι θα υπηρετούσε τη χώρα της και τον λαό της και ότι θα υποστήριζε τις πολύτιμες αρχές της συνταγματικής διακυβέρνησης που βρίσκονται στην καρδιά του έθνους μας. Εκπλήρωσε αυτόν τον όρκο επιδεικνύοντας απαράμιλλη αφοσίωση», τόνισε ο Κάρολος Γ’ και πρόσθεσε: «Έθεσε ένα παράδειγμα εκπλήρωσης του καθήκοντος με ανιδιοτελείς τρόπους, τους οποίους είμαι αποφασισμένος να ακολουθήσω πιστά, με τη βοήθεια του Θεού και με την καθοδήγησή σας».

«Καθώς βρίσκομαι ενώπιόν σας σήμερα, δεν μπορώ παρά να αισθανθώ το βάρος της ιστορίας που μας περιβάλλει και μας θυμίζει τις βασικές κοινοβουλευτικές παραδόσεις, στις οποίες εσείς, μέλη και των δύο Σωμάτων, αφιερώνεστε με τόση αφοσίωση. Δέσμευση για τη βελτίωση της ζωής όλων μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments