Focus

Avicii: Πως πέρασε και που τις τελευταίες μέρες του πριν δώσεις τέλος στη ζωή του;

Avicii: Πως πέρασε και που τις τελευταίες μέρες του πριν δώσεις τέλος στη ζωή του;

Πηγή Φωτογραφίας: Billboard

Yπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους καλλιτέχνες που γεφύρωσαν το χάσμα μεταξύ της ηλεκτρονικής και της country μουσικής. Πέθανε ως είδωλο. Το ερώτημα στις καρδιές των θαυμαστών παγκοσμίως παραμένει, πώς πέθανε ο Avicii;

Ως Dj, μουσικός παραγωγός, κάτοχος δύο βραβείων Grammy και remixer, μεταξύ άλλων τίτλων, ο Avicii θέλησε να δείξει την επιρροή και τη μοναδικότητά του στον κόσμο της EDM.

Ας πάρουμε από την αρχή τα γεγονότα που οδήγησαν στο τέλος του.

Με το όνομα Tιμ Μπέργκλινγκ κατά τη γέννησή του, επέλεξε το καλλιτεχνικό όνομα Avicii, που σημαίνει «το χαμηλότερο επίπεδο της βουδιστικής κόλασης», όταν ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα, επειδή το πραγματικό του όνομα ήταν ήδη πιασμένο στο MySpace.

Γεννήθηκε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, στις 8 Σεπτεμβρίου του 1989. Ο Μπέργκλινγκ ξεκίνησε τη μουσική επίσημα στα 16 του, ανεβάζοντας τα remixes του σε φόρουμ ηλεκτρονικής μουσικής, τα οποία τελικά του χάρισαν το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο.

Η ευκαιρία του να γίνει διάσημος ήταν το 2011, όταν κυκλοφόρησε το single του, «Levels». Το ντεμπούτο άλμπουμ του, True το κυκλοφόρησε το 2013 και περιείχε το βραβευμένο hit του, «Wake Me Up», το οποίο κατέκτησε την κορυφή των μουσικών charts σε όλο τον κόσμο και έφτασε στο νούμερο 4 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κυκλοφόρησε περισσότερα έργα που περιλαμβάνουν το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του, Stories το 2015, και ένα EP, Avīci (01) το 2017.

Τα πιο δημοφιλή τραγούδια περιλαμβάνουν τα «Hey Brother», «Wake Me Up», «The Nights», «The Days», «Addicted to You», «Lonely Together» και «Sunshine» στο οποίο συμμετείχε ο Ντέιβιντ Γκέτα.

Η καθαρή αξία της περιουσίας του Avicii ήταν περίπου 85 εκατομμύρια δολάρια τη στιγμή του θανάτου του.

Στις 20 Απριλίου του 2018, η είδηση του θανάτου του 28χρονου Avicii κυριάρχησε στα μέσα ενημέρωσης όλου του κόσμου, όταν βρέθηκε νεκρός στο Ομάν, ενώ βρισκόταν σε διακοπές. Έξι ημέρες αργότερα, η οικογένειά του επιβεβαίωσε ότι αυτοκτόνησε και εξήγησε «…δεν μπορούσε να συνεχίσει άλλο. Ήθελε να βρει τη γαλήνη…» στην οικογενειακή τους δήλωση. Η αστυνομία απέκλεισε επίσης τον θάνατό του από κάποια εγκληματική ενέργεια.

Αυτά αφήνουν τόσα πολλά αινίγματα και ερωτήματα γύρω από το θάνατο του Σουηδού DJ. Πώς ήταν οι τελευταίες ημέρες του Avicii; Γιατί αυτοκτόνησε; Πώς ήταν η ψυχική υγεία του;

Το 2016, ο Avicii ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τις περιοδείες λόγω των προβλημάτων υγείας και του υψηλού επιπέδου άγχους του. Αν και εξακολουθούσε να εργάζεται πάνω στη μουσική, σκόπευε να κάνει αυτό το βήμα πίσω για να προστατεύσει την υγεία του, ιδιαίτερα την ψυχική του υγεία.

Είχε διαγνωστεί με οξεία παγκρεατίτιδα πριν από περίπου 4 χρόνια ως αποτέλεσμα της υπερβολικής χρήσης αλκοόλ. Είχε επίσης υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της χοληδόχου κύστης και της σκωληκοειδούς απόφυσης τον ίδιο χρόνο.

Κάποια από τα οπιοειδή που του είχαν συνταγογραφηθεί για τον πόνο του προκάλεσαν εθισμό, για κάποια από τα οποία μίλησε στο ντοκιμαντέρ του, Avicii: True Stories το 2017.

View this post on Instagram

A post shared by Avicii (@avicii)

Αυτά, σε συνδυασμό με την πίεση που δεχόταν από τη δισκογραφική εταιρεία και τους θαυμαστές του, προκάλεσαν την επιδείνωση της υγείας του μέχρι το σημείο ρήξης. Στην τελευταία δημόσια επιστολή της οικογένειάς του μετά το θάνατό του, ανέφεραν ότι «ο αγαπημένος μας Tιμ ήταν ένας αναζητητής, μια εύθραυστη καλλιτεχνική ψυχή που αναζητούσε απαντήσεις σε υπαρξιακά ερωτήματα. Ένας υπερβολικός τελειομανής που ταξίδευε και δούλευε σκληρά με ρυθμούς που οδηγούσαν σε ακραίο άγχος… Ο Tιμ δεν ήταν φτιαγμένος για την επιχειρηματική μηχανή στην οποία βρέθηκε- ήταν ένας ευαίσθητος τύπος που αγαπούσε τους θαυμαστές του αλλά απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας.

»Από αυτά, μπορούμε να καταλάβουμε ότι το άγχος της μουσικής βιομηχανίας επηρέασε τον Tιμ με έναν τρόπο που δεν θα θέλαμε για εκείνον. Ήταν όντως παθιασμένος με τη δουλειά που έκανε και ήθελε μόνο να ευχαριστεί τους πραγματικούς θαυμαστές με τα έργα του».

Πώς ήταν οι τελευταίες μέρες του Avicii;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Rolling Stone, αφού ανακοίνωσε ότι δούλευε πάνω στο τρίτο του άλμπουμ, ο Avicii βρέθηκε στο στούντιο του σπιτιού του στο Λος Άντζελες με τον τραγουδοποιό/παραγωγό, Joe Janiak, όπου δούλεψαν μαζί πριν ταξιδέψει στο Ομάν για να επισκεφθεί τους φίλους του, μέλη της βασιλικής οικογένειας του σουλτανάτου.

Μετά το θάνατό του, ο Janiak επιβεβαίωσε ότι ο Avicii δεν έμοιαζε με κάποιον που βρισκόταν στο τέλος των ημερών του και ήταν μάλλον «ανεβασμένος» με το ταξίδι του και είχε πει ότι θα επικοινωνούσε ξανά μαζί του αφού επέστρεφε από το ταξίδι του.

Άλλες μαρτυρίες από κοντινούς του ανθρώπους, όπως ο κιθαρίστας του και ο επικεφαλής της Universal Music στη Σουηδία, φάνηκε να δείχνουν ότι ο Avicii φαινόταν χαρούμενος μετά την άτυπη «συνταξιοδότησή του» και ανυπομονούσε να κυκλοφορήσει νέα μουσική. Ένα από τα τελευταία βίντεο που υπάρχουν από αυτόν πριν το θάνατό του τον δείχνει με ένα ποτό, μόλις μια μέρα πριν το θάνατό του.

View this post on Instagram

A post shared by Avicii (@avicii)

Μετά το θάνατό του, ήρθαν στη δημοσιότητα περισσότερες αποκαλύψεις και μία από τις πιο σοκαριστικές ήταν ότι βρισκόταν σε μόνιμη σύγχυση, ακόμα και όταν ταξίδευε και ηχογραφούσε μουσική. Ένα τελευταίο τηλεφώνημα προς την οικογένειά του διέρρευσε, μαρτυρώντας ότι τους υπαινίχθηκε τις αυτοκτονικές του σκέψεις.

Φημολογείται ότι ο αδελφός του, ο Ντέιβιντ, είχε ταξιδέψει στο Ομάν για να είναι μαζί με τον αδελφό του. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να φτάσει αρκετά γρήγορα, καθώς ο Avicii είχε αυτοκτονήσει περίπου δύο ώρες πριν φτάσει ο αδελφός του.

Ο θάνατος του Avicii ήταν ένας από τους πιο απροσδόκητους και συγκλονιστικούς θανάτους της τελευταίας δεκαετίας. Άφησε την οικογένειά του, τους φίλους του και τους λάτρεις της μουσικής σε απόλυτο σοκ για μέρες και εβδομάδες αφότου συνέβη.

Πολλοί θαυμαστές, καλλιτέχνες και συνεργάτες απέτισαν φόρο τιμής στον Avicii σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και με διαφορετικούς τρόπους. Ένας από τους αξιοσημείωτους ήταν ο φόρος τιμής του DJ Kygo στο Coachella λίγες εβδομάδες μετά το θάνατό του, όπου χιλιάδες θαυμαστές συμμετείχαν.

Επίσης, το 2019, οργανώθηκε μια συναυλία-αφιέρωμα για εκείνον στο Friends Arena της Στοκχόλμης, όπου πάνω από 50.000 οπαδοί έδωσαν το παρών.

Ο Avicii θάφτηκε στη γενέτειρά του, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, λίγους μήνες μετά το θάνατό του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments