Πολιτική

Μακρόν: Στηρίζουμε πλήρως την κυριαρχία της Ελλάδας

Μακρόν: Στηρίζουμε πλήρως την κυριαρχία της Ελλάδας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, επέμεινε ιδιαίτερα στη συμφωνία που συνυπέγραψαν Ελλάδα και Γαλλία πριν από ένα χρόνο

Σε δηλώσεις προέβη ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, πριν από την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, επέμεινε ιδιαίτερα στη συμφωνία που συνυπέγραψαν Ελλάδα και Γαλλία πριν από ένα χρόνο, λέγοντας: «Πριν από ένα χρόνο, υπογράψαμε την εταιρική, στρατηγική σχέση για θέματα ασφάλειας και άμυνας. Ενδυναμώσαμε την κοινή μας ασφάλεια, δυναμώνουμε την ευρωπαϊκή κυριαρχία και σταθερότητα σε περιοχές κοινού ενδιαφέροντος».

Εν συνεχεία, ο Μακρόν τόνισε ότι «αυτή η εταιρική σχέση είναι αυτή η οποία δεν θα επιτρέψει να γίνει καμία αναταραχή στην Ανατολική Μεσόγειο».

Αναφερόμενος στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, ο Γάλλος Πρόεδρος είπε ότι «θα πρέπει να συνεχίζουμε να στηρίζουμε με στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια την Ουκρανία», ενώ αναφέρθηκε και στην «ανάγκη να αυξηθούν οι ποσότητες σιτηρών που εξάγονται από την Ουκρανία μέσω των θαλάσσιων οδών και να φθάσουν στις πιο φτωχές περιοχές, στις χώρες που χρειάζονται περισσότερο αυτήν την βοήθεια».

Ο Εμμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε ακόμη στην ενεργειακή κρίση που απασχολεί όλη την Ευρώπη, λέγοντας: «Νομίζω ότι συμφωνούμε σε πολλά θέματα σε ό,τι αφορά την ενέργεια. Θέλουμε να διασφαλίσουμε την προμήθεια ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments