Πολιτική

Συνάντηση Μακρόν – Μητσοτάκη: Δείτε live

Συνάντηση Μακρόν – Μητσοτάκη: Δείτε live

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Περιμένουμε όσους απειλούν ότι τάχα θα έρθουν ξαφνικά κάποιο βράδυ στα νησιά μας, να έρθουν στο φως της ημέρας, το μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργό στις προκλήσεις της Τουρκίας

Στο Παρίσι  βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει συνάντηση και δείπνο με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Σε κοινές δηλώσεις τους, πριν την έναρξη της συνάντησής τους, οι δύο άνδρες επιβεβαίωσε τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών με τον Γάλλο πρόεδρο να εκφράζει πλήρως τη στήριξή του στην Ελλάδα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Μήνυμα έστειλε και ο Έλληνας πρωθυπουργός με αποδέκτη την Άγκυρα.

Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε αρχικά: “Να ευχαριστήσω την Ελλάδα για την αλληλεγγύη που δείξατε το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές. Η Ελλάδα μας βοήθησε κα θα ήθελα να σας ευχαριστώ για την απτή κίνηση αλληλεγγύης. Δεν θα την ξεχάσουμε”,και συνέχισε: “Στηρίζουμε πλήρως – και το λέω με μεγάλη σαφήνεια- την Ελλάδα. Αυτή η στρατηγική σχέση δεν θα επιτρέψει να γίνει καμία αναταραχή στην Ανατολική Μεσόγειο”.

“Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι ξανά στο Παρίσι εν μέσω μίας ενεργειακής, πληθωριστικής επίθεσης που δέχεται η ήπειρος μας. Οι κρίκοι της Ιστορίας και του πολιτισμού που μας ενώνουν πληθαίνουν συνεχώς. Πέρυσι, το Παρίσι βοήθησε καθοριστικά την πατρίδα μου στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Φέτος ήταν η σειρά της Ελλάδα να δείξει την αλληλεγγύη της. Οι δύο χώρες μας συνεργάζονται και στην Άμυνα”, είπε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: Η απάντησή μας στην επιθετικότητα είναι η ετοιμότητα. Ασπίδα μας δεν είναι μόνο τα όπλα μας αλλά και οι ισχυρές μας συμμαχίες. Έχουμε με το μέρος μας τη νομιμότητα και τα επιχειρήματα και για αυτό περιμένουμε όσους απειλούν ότι τάχα θα έρθουν ξαφνικά κάποιο βράδυ στα νησιά μας, να έρθουν στο φως της ημέρας, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ποιος έχει το δίκαιο με το μέρος του.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «κρατάμε κλειστές τις πόρτες μας στις προκλήσεις», υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι μόνο δύναμη αποτροπής αλλά και δύναμη συνεργασίας».

Δείτε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, πριν τη συνάντησή τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments