Πολιτική

Πινγκ πονγκ ανακοινώσεων Πέτσα με ΣΥΡΙΖΑ για το «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει»

Πινγκ πονγκ ανακοινώσεων Πέτσα με ΣΥΡΙΖΑ για το «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Η φράση του υπουργού ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει» μπήκε στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κάνει λόγο για αποκάλυψη του «δόγματος Μητσοτάκη» ενόψει του χειμώνα. Ο κ. Πέτσας από τη μεριά του υποστηρίζει ότι υπήρξε αποσπασματική προβολή μιας φράσης με αποτέλεσμα να διαστρεβλωθούν τα λεγόμενά του.

«Λαϊκισμός είναι όταν αρνούμαι να δω την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι, 1.200% έχει αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου. Και λέμε, “έχουμε τη δυνατότητα παιδιά, αν μετακινηθείτε σε κάτι που κοστίζει λιγότερο σε εσάς και στον κρατικό προϋπολογισμό, να σας βοηθήσουμε” (…) Το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις (σ.σ. απαντώντας σε ερώτηση για το κόστος μετατροπής των καυστήρων) είναι να δείχνουμε προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς, πεθαίνει», ανέφερε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ANT1.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση ζητάει από χιλιάδες πολίτες να πάνε από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο. Στο απλό δημοσιογραφικό ερώτημα αν η κυβέρνηση θα στηρίξει το κόστος μετάβασης ο κ. Πέτσας απάντησε κυνικά με τη φράση “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει”.

Τώρα έρχεται να μας πει ότι ήταν μια “ατυχής στιγμή” και ταυτόχρονα μιλάει για προσπάθεια διαστρέβλωσης και εκμετάλλευσης. Ο κυνισμός και η αλαζονεία συναντά την κορόιδα. Όσο δεν πάει σπίτι του είναι φανερό ότι δεν μιλάμε για λάθος. Μπροστά στον δύσκολο χειμώνα η γραμμή Μητσοτάκη είναι:  “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει”.

Τι ανέφερε με ανακοίνωσή του ο Στέλιος Πέτσας

«Παρά το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να απομονώσει μια φράση μιας συνέντευξης προκειμένου να δημιουργήσει σκόπιμα εντυπώσεις, η συγκεκριμένη ήταν μια ατυχής στιγμή καθώς έδωσε πράγματι τη δυνατότητα διαστρέβλωσης και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.

Σε κάθε περίπτωση, η αποσπασματική προβολή της φράσης μου διαστρεβλώνει την αλήθεια. Είναι προφανές ότι αναφερόμουν στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου ιστορικά, ενώ στο σήμερα, στην προσαρμοστικότητα όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τεράστιες προκλήσεις όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση.

Επομένως σε καμία περίπτωση η φράση αυτή δεν αφορούσε τις δαπάνες θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα. Για όνομα του Θεού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments