Διεθνή

ΗΠΑ: Η Ρωσία έχει δώσει 300 εκατ. δολάρια σε ξένα κόμματα από το 2014

ΗΠΑ: Η Ρωσία έχει δώσει 300 εκατ. δολάρια σε ξένα κόμματα από το 2014

Πηγή Φωτογραφίας: newstextarea/pixabay

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αναφέρουν, σε κείμενο που διέρρευσε, ότι η Ρωσία έχει χρηματοδοτήσει αδρά πολιτικά κόμματα σε περισσότερες από είκοσι διαφορετικές χώρες

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία εναντίον της Ρωσίας προχώρησε η Ουάσιγκτον.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αναφέρουν, σε κείμενο που διέρρευσε, ότι η Ρωσία έχει χρηματοδοτήσει αδρά πολιτικά κόμματα σε περισσότερες από είκοσι διαφορετικές χώρες.

Το συνολικό ύψος της εν λόγω χρηματοδότησης φθάνει τα 300 εκατομμύρια δολάρια, αρχής γενομένης από το 2014.

Η Ρωσία έχει στείλει μυστικά τουλάχιστον 300 εκατομμύρια δολάρια συνολικά σε πολιτικά κόμματα και υποψηφίους σε περισσότερες από είκοσι χώρες, κατά τα τελευταία οκτώ χρόνια, προκειμένου να μπορέσει να ασκήσει επιρροή στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις ξένων κρατών, σύμφωνα με έγγραφο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από λίγη ώρα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι πρόκειται για «ελάχιστες εκτιμήσεις και ότι «η Ρωσία, πιθανότατα, μετέφερε κρυφά περισσότερα κεφάλαια που δεν εντοπίστηκαν», σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

Αποδέκτες του ιλιγγιώδους αυτού ποσό φέρονται να είναι κόμματα που κινούνται τόσο στα δεξιά., όσο και στα αριστερά του πολιτικού συνεχούς.

Για το θέμα, αναμένονται ανακοινώσεις και περαιτέρω πληροφορίες μέσα στις προσεχείς ώρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments