Ελλάδα

Τουρισμός Ελλάδα: “Στα ύψη” φέτος οι αφίξεις Αμερικανών

Τουρισμός Ελλάδα: “Στα ύψη” φέτος οι αφίξεις Αμερικανών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/Pixabay

Μεγάλη ώθηση στο τουριστικό ρεύμα από τις ΗΠΑ έδωσαν οι αυξημένες τακτικές πτήσεις από την Αμερική προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μεγάλη ώθηση στο τουριστικό ρεύμα από τις ΗΠΑ έδωσαν οι αυξημένες τακτικές πτήσεις από την Αμερική προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Συμβούλων (ASTA).

Τη μεγάλη ώθηση στο τουριστικό ρεύμα από τις ΗΠΑ έδωσαν την εφετινή χρονιά οι αυξημένες τακτικές πτήσεις των αμερικανικών αερομεταφορέων προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τις αμερικανικές αερογραμμές για 63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ στο “Ελ. Βενιζέλος” είχε ως αποτέλεσμα να επισκέπτονται την Αθήνα και τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας πλήθος “high spenders” ταξιδιωτών. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το ταξιδιωτικό budget του μέσου Αμερικανού αγγίζει τα 2.000 δολάρια ανά άτομο την εβδομάδα, από το οποίο το 25% πηγαίνει στην διαμονή και το 15% στην διατροφή.

Κικίλιας: Η αύξηση των Αμερικανών επισκεπτών που είναι “ high spenders” έδωσε και συνεχίζει να δίνει προστιθέμενη αξία στα έσοδα από τον τουρισμό

H ανακοίνωση της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Συμβούλων (ASTA) για την Ελλάδα αποτυπώνει την «απογείωση» των αφίξεων των Αμερικανών στη χώρα μας και επιβεβαιώνει την στρατηγική μας για 63 απευθείας πτήσεις κάθε εβδομάδα από τις ΗΠΑ. Αυτό τονίζει σε δήλωση του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι »η αύξηση των Αμερικανών επισκεπτών που είναι “high spenders” έδωσε και συνεχίζει να δίνει προστιθέμενη αξία στα έσοδα από τον τουρισμό ενισχύοντας τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους των καταλυμάτων, της εστίασης, του εμπορίου και όλων των κλάδων που κερδίζουν από το τουριστικό μας προϊόν.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Αμερικανική Ένωση Ταξιδιωτικών Συμβούλων (ASTA) για την Ελλάδα για την σημαντική συμβολή τους σε αυτήν την επιτυχία, καταλήγει η δήλωση του υπουργού Τουρισμού».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments