Διεθνή

Ινδός πρωθυπουργός σε Πούτιν: Δεν είναι ώρα για πόλεμο – Η απάντηση του Ρώσου προέδρου

Ινδός πρωθυπουργός σε Πούτιν: Δεν είναι ώρα για πόλεμο – Η απάντηση του Ρώσου προέδρου

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Ο Πούτιν έχει επανειλημμένα πει ότι η Ρωσία δεν είναι απομονωμένη επειδή μπορεί να κοιτάξει προς τα ανατολικά προς τις μεγάλες ασιατικές δυνάμεις όπως η Κίνα και η Ινδία

Την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη, σχεδόν επτάμηνη – σύγκρουση στην Ουκρανία εξέφρασε δημόσια στον Ρώσο πρόεδρο, ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, λέγοντάς του ότι δεν είναι ώρα για πόλεμο, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να υπόσχεται ότι θα κάνει ότι θα κάνει ότι μπορεί για να τερματιστεί…

Παγιδευμένος σε μια αντιπαράθεση με τη Δύση για τον πόλεμο, ο Πούτιν έχει επανειλημμένα πει ότι η Ρωσία δεν είναι απομονωμένη επειδή μπορεί να κοιτάξει προς τα ανατολικά προς τις μεγάλες ασιατικές δυνάμεις όπως η Κίνα και η Ινδία.

Αλλά σε μια σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), οι ανησυχίες ξεχύθηκαν ανοιχτά.

«Γνωρίζω ότι η σημερινή εποχή δεν είναι εποχή πολέμου και σας έχω μιλήσει στο τηλέφωνο για αυτό», είπε ο Μόντι στον Πούτιν σε τηλεοπτική συνάντηση στην αρχαία πόλη του Ουζμπεκιστάν του Δρόμου του Μεταξιού της Σαμαρκάνδης.

Καθώς ο Μόντι έκανε την παρατήρηση, ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίστηκε αμήχανος .

Ο Πούτιν είπε στον Μόντι ότι κατανοεί τις ανησυχίες για την Ουκρανία, αλλά ότι η Μόσχα έκανε ό,τι μπορούσε για να τερματίσει τη σύγκρουση.

«Γνωρίζω τη θέση σας για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, τις ανησυχίες που εκφράζετε συνεχώς», είπε ο Πούτιν. «Θα κάνουμε τα πάντα για να σταματήσει αυτό το συντομότερο δυνατό».

Είπε ότι η Ουκρανία απέρριψε τις διαπραγματεύσεις. Η Ουκρανία έχει πει ότι θα πολεμήσει μέχρι να διώξει όλα τα ρωσικά στρατεύματα από τη γη της. Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι δήλωσε ότι δεν θα δεχτεί ποτέ μια «ειρήνη» που επιτρέπει στη Ρωσία να διατηρήσει την ουκρανική γη.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, που πυροδοτήθηκε όταν ο Πούτιν διέταξε τα στρατεύματα να εισβάλουν στις 24 Φεβρουαρίου, σκότωσε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, προκάλεσε τη χειρότερη αντιπαράθεση με τη Δύση από τον Ψυχρό Πόλεμο και οδήγησε την παγκόσμια οικονομία σε μια πληθωριστική σπείρα.

Η Ινδία έχει γίνει ο Νο. 2 αγοραστής πετρελαίου της Ρωσίας μετά την Κίνα, καθώς άλλοι έχουν μειώσει τις αγορές μετά την εισβολή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments