Διεθνή

Σύνοδος Σαγκάης: Γιατί ο Σι απέφυγε το δείπνο με τον Πούτιν – Η επίσημη δικαιολογία

Σύνοδος Σαγκάης: Γιατί ο Σι απέφυγε το δείπνο με τον Πούτιν – Η επίσημη δικαιολογία

Πηγή Φωτογραφίας: time

Πηγή της κυβέρνησης του Ουζμπεκιστάν επιβεβαίωσε την απουσία του Σι από το δείπνο των ηγετών επικαλούμενοι την επίσημη δικαιολογία

Ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ έμεινε μακριά από ένα δείπνο στο οποίο συμμετείχαν 11 αρχηγοί κρατών της συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, “υπακούοντας” στην πολιτική της αντιπροσωπείας του για τον COVID-19, δήλωσε στο Reuters την Παρασκευή πηγή στην κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν.

Ο Σι, ο οποίος πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό από την αρχή της πανδημίας, θα παρευρεθεί σε μια συνάντηση αυτή την εβδομάδα του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης υπό την ηγεσία της Κίνας και της Ρωσίας στην πόλη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν.

Ωστόσο, απουσίαζε από τις ομαδικές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν αργά την Πέμπτη, όταν οι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Τούρκου Ταγίπ Ερντογάν, πήγαν για δείπνο.

Πηγή της κυβέρνησης του Ουζμπεκιστάν επιβεβαίωσε την απουσία του Σι και είπε ότι η κινεζική αντιπροσωπεία ανέφερε την πολιτική της για τον COVID-19 ως λόγο.

Στο Πεκίνο, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών απέφυγε να σχολιάσει σε σχετικό ερώτημα.

Ο Σι, 69 ετών, πρόκειται να εξασφαλίσει μια ιστορική τρίτη ηγετική θητεία σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments