Διεθνή

Όρμπαν: Αντίθετος με τις κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία

Όρμπαν: Αντίθετος με τις κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: DW

Ο υπερσυντηρητικός ηγέτης είναι γνωστός και σφοδρός επικριτής της δέσμης κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Μόσχα, λόγω του πολέμου που διεξάγεται στα ουκρανικά εδάφη

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν, αναμένεται να αντιταχθεί στην επικείμενη ανανέωση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο υπερσυντηρητικός ηγέτης είναι γνωστός και σφοδρός επικριτής της δέσμης κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Μόσχα, λόγω του πολέμου που διεξάγεται στα ουκρανικά εδάφη.

Ο Β. Όρμπαν φέρεται να έκανε αυτήν την τοποθέτηση, πριν από λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια κλειστής συνεδρίασης του κόμματος του.

Συνεργάτες του Όρμπαν, αλλά και ο ίδιος ο εκπρόσωπός του ρωτήθηκαν σχετικά, αλλά αρνήθηκαν να λάβουν θέση και να σχολιάσουν.

Ο Βίκτορ Όρμπαν αναγνώρισε ότι οι πιθανότητες να μπλοκάρει μια συμφωνία για την εξάμηνη ανανέωση των κυρώσεων ήταν ελάχιστες, αλλά έχει δηλώσει ότι διατηρεί για μια νίκη της δεξιάς στην Ιταλία, στις 25 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αναζητήσει τυχόν συμμάχους στις απόψεις του αυτές σχετικά με τη Ρωσία και τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Κρεμλίνο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments