Διεθνή

Ουκρανία: Νέα διεθνής οικονομική βοήθεια ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ουκρανία: Νέα διεθνής οικονομική βοήθεια ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την επιστροφή των δαπανών του προϋπολογισμού για πληρωμές συντάξεων και προγράμματα κοινωνικής βοήθειας

Επιπλέον 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε διεθνή οικονομική βοήθεια έλαβε η Ουκρανία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Ντένις Σμιχάλ, ο οποίος ευχαρίστησε παράλληλα τις ΗΠΑ για την υποστήριξή τους.

“Ο κρατικός προϋπολογισμός της Ουκρανίας έλαβε επιχορήγηση 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή είναι η τελευταία δόση 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες από το Ταμείο @WorldBank Trust Fund”, έγραψε ο Σμιχάλ, στο Twitter.

Είπε ότι τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την επιστροφή των δαπανών του προϋπολογισμού για πληρωμές συντάξεων και προγράμματα κοινωνικής βοήθειας.

Οι ευχαριστίες προς τις ΗΠΑ του Ουκρανού πρωθυπουργού ήρθαν μετά την απόφαση του Τζο Μπάιντεν για ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 600 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η βοήθεια αυτή συνίσταται σε εξοπλισμό και υπηρεσίες, αλλά και εκπαίδευση.

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, σχολιάζοντας τις στοχεύσεις ενός νέου πακέτου βοήθειας, τόνισε ότι «ο πρόεδρος Μπάιντεν κατέστησε σαφές ότι θα στηρίξουμε τον λαό της Ουκρανίας για όσο καιρό χρειαστεί».

«Οι ευκαιρίες που παρέχουμε είναι προσεκτικά ταξινομημένες, για να μεγιστοποιήσουν (…), να ενισχύσουν τη θέση της Ουκρανίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όταν έρθει η ώρα», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Το Bloomberg υπενθύμισε ότι «αυτή η βοήθεια σηματοδοτεί την 21η φορά που η Κυβέρνηση μειώνει τα αποθέματα των ΗΠΑ για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου». Μόλις πριν από μια εβδομάδα, «675 εκατομμύρια δολάρια διατέθηκαν από τα ίδια κεφάλαια στην Ουκρανία ως βοήθεια».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments