People

Έζησε σαν «σκληρός», έφυγε ευλογημένα και ειρηνικά

Έζησε σαν «σκληρός», έφυγε ευλογημένα και ειρηνικά

Πηγή Φωτογραφίας: getTV

Εγκαταλείπει το σχολείο στην πρώτη εφηβεία και αρχίζει να βγάζει τα πρώτα του χρήματα, δουλεύοντας σε καφετέριες και σε πλυντήρια ρούχων

Ο Χένρι Σίλβα, ο ατίθασος σκληρός του Χόλυγουντ, έκλεισε τα μάτια του πλήρης ημερών, σε ηλικία 95 ετών. Ο ηθοποιός έφυγε ειρηνικά, ευλογημένα, από φυσικά αίτια, όπως φρόντισε να ενημερώσει επίσημα ο γιος του. Γεννημένος στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ο ηθοποιός έχει μια ιδιότυπη καταγωγή, κυρίως από την Ιταλία, αλλά και με αρχικές ρίζες από το Πόρτο Ρίκο. Αυτός ο συνδυασμός αποτυπώνεται στο «πρωτότυπο» του προσώπου του, σε χαρακτηριστικά που του επέτρεψαν να υποδυθεί εξωτικές εθνότητες, από Κορεάτες έως Βενεζουελάνους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Serge Rocco (@sergeroccophotography)

Εγκαταλείπει το σχολείο στην πρώτη εφηβεία και αρχίζει να βγάζει τα πρώτα του χρήματα, δουλεύοντας σε καφετέριες και σε πλυντήρια ρούχων. Παράλληλα, παίρνει μαθήματα υποκριτικής, αντιλαμβανόμενος ότι η υποκριτική είναι ο χώρος του, το πεδίο της διοχέτευσης της ενέργειάς του. Η εξέλιξή του είναι αλματώδης, με τον ίδιο να παίζει συνήθως τον «σκληρό» και, ακόμη πιο συχνά, τον «κακό», σε περισσότερες από εκατό ταινίες. Φημίζεται για τον επαγγελματισμό του, συμπρωταγωνιστεί με τον Φρανκ Σινάτρα και με τον Σον Κόνερι.

Γίνεται διάσημος χάρη κυρίως στις ταινίες «Oceans 11», «Manchuran Candidate» και «Revenge of Johny Cool». Στην προσωπική του ζωή, οι μαρτυρίες μιλούν για έναν άνθρωπο μετρημένο και ευγενικό, που ήθελε να υπενθυμίζει την παρουσία του όχι τόσο με τα λόγια του, αλλά με το έργο του. Όπως έγραψε η κόρη του Ντιν Μάρτιν, με ανάρτησή της στο Twitter, ο Σίλβα ήταν «ένας από τους πιο συμπαθητικούς, ευγενικούς και ταλαντούχους άντρες που θα μπορούσα να αποκαλώ φίλο μου.

Ήταν ο τελευταίος επιζών σταρ της αρχικής ταινίας  Oceans 11. Σε αγαπάμε Χένρι και να ξέρεις ότι θα μας λείψεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments