Focus

Ίβαρ Μαουντμπάττεν: Έσκισε τα βασιλικά πρωτόκολλά και έκανε ομοφυλόφιλο γάμο

Ίβαρ Μαουντμπάττεν: Έσκισε τα βασιλικά πρωτόκολλά και έκανε ομοφυλόφιλο γάμο

Πηγή Φωτογραφίας: Devon Live

Ίβαρ Μαουντμπάττεν: Ο Βρετανός Λόρδος παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς του, Τζέιμς Κόιλ και ζουν ευτυχισμένοι στην κατοικία τους στο Ντέβον.

Ο Λόρδος Ίβαρ του Οίκου Μαουντμπάττεν δεν έχει συνηθίσει ακόμα την ιδέα πως κατάφερε, παρά τα περιοριστικά βασιλικά πρωτόκολλα, να παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς του, μετρώντας ήδη 3 χρόνια από την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής τους. Ο Βρετανός αριστοκράτης αντάλλαξε όρκους αγάπης και αιώνιας πίστης με τον 57χρονο Τζέιμς Κόιλ σε μια κυριολεκτικά παραμυθένια τελετή, όπου έλαβε χώρα στο γραφικό παρεκκλήσι του Bridwell, μέσα στην αρχοντική κατοικία της οικογένειας Μαουντμπάττεν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Crown and The Royal Family (@thebritishroyalfan)

Ο Ιβάρ είναι το πρώτο μέλος της εκτεταμένης βρετανικής βασιλικής οικογένειας που εμφανίστηκε δημόσια ως ομοφυλόφιλος. Ο Οίκος του Μαουντμπάττεν είναι συνυφασμένος με τον Οίκο του Ουίνδσορ καθώς ο Ιβάρ είναι συγγενής τόσο από την πλευρά της βασίλισσας, όσο και από την οικογένεια του πρίγκιπα Φιλίππου.

Συγκεκριμένα, ο πατέρα του 56χρόνου Λόρδου, 3ος μαρκήσιος του Μίλφορντ-Χέιβεν και κόμης της Μεντίνα, Δαβίδ, ήταν πρώτος εξάδελφος του πρίγκιπα Φιλίππου και τρίτος της βασίλισσας Ελισάβετ. Πέραν της γενεαλογικής σύνδεσης των δύο Οίκων, ο Ίβαρ διατηρεί στενούς φιλικούς δεσμούς με τον πρίγκιπα Εδουάρδο, τον μικρότερο γιο της βασίλισσας. Η μεγαλοπρεπής δεξίωση των 60 καλεσμένων πραγματοποιήθηκε στο βασιλικό κτήμα Moyns Park στο απέραντο σπίτι της βασίλισσας Ελισάβετ στο Essex, που κληρονόμησε ο Ίβαρ από την Αυτού Μεγαλειότης.

Στην τελετή αυτή, ωστόσο, δεν παρευρέθησαν μέλη της βασιλικής οικογένειας του Ουίνδσορ, όπως είχε συμβεί με τον πρώτο γάμο του Ίβαρ με την πρώην σύζυγό του Πέννυ, η οποία φόρεσε την οικογενειακή βασιλική τιάρα, έπειτα από προτροπή της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, του πρίγκιπα Εδουάρδου και της συζύγου του, Σόφια κόμισσας του Essex.

Βέβαια, ο κόμης και η κόμισα του Essex φρόντισαν να στείλουν τις θερμότερες ευχές τους στο νεόνυμφο ζεύγος. Ασφαλώς, οι τρεις κόρες του Ίβαρ, από τον πρώτο γάμο, τίμησαν με την παρουσία τους τον πατέρας τους αλλά και τον νέο του σύντροφο. Όσο για την κουμπάρα, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την Πέννυ, την πρώην σύζυγό του Ίβαρ, η οποία στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του να παρουσιαστεί ως το πρώτο ομοφυλόφιλο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 👑 (@royalsaddicted)

Η συνειδητή απόφαση του Ίβαρ, μια μόλις δεκαετία νωρίτερα, έμοιαζε αδιανόητη, αφού το Πρωτόκολλο του Παλατιού “καταδικάζει” οποιαδήποτε τέτοια σχέση. Τα πράγματα όμως, αλλάζουν πολύ σύντομα με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να δηλώνει πλέον πως θα ήταν “απολύτως εντάξει” αν ένα από τα παιδιά του ήταν ομοφυλόφιλο και ότι σαφώς “θα υποστηρίξει πλήρως οποιαδήποτε απόφαση πάρουν”.

Και παρόλο που η νέα γένια, δείχνει “αδιάφορη” για την φυσιολογική αυτή εξέλιξη των καταστάσεων, η παλαιότερη γενιά μοιάζει εξίσου να καταλαβαίνει. Και αυτό γιατί, όταν ο Ίβαρ ανακοίνωσε την σχέση του με τον Τζέιμς στην 81χρόνη μητέρα του, Τζάνετ, η απάντηση που πήρε τον εξέπληξε ευχάριστα. “Η παλαιότερη γενιά της οικογένειάς μου τα έχει δει και τα έχει κάνει όλα στο παρελθόν. Ήταν αρκετά δύστροποι στη δεκαετία του 1940. Η θεία μου Ναντέζντα Μαουντμπάττεν 2η μαρκησία του Μίλφορντ-Χέβεν ήταν λεσβία. Πρέπει να δοκιμάσεις τα πάντα μια φορά, αυτό έλεγε πάντα η μητέρα μου”, ανέφερε ο Ίβαρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments