Οικονομία

Power Pass: Έως τις 26 Σεπτεμβρίου οι τελευταίες πληρωμές

Power Pass: Έως τις 26 Σεπτεμβρίου οι τελευταίες πληρωμές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Εντός των επόμενων ημερών θα καταβληθούν τα ποσά του Power Pass

Εντός των επόμενων ημερών θα καταβληθούν τα ποσά του Power Pass σε όσους δεν έχουν λάβει ακόμα την επιδότηση. Η καταβολή θα γίνει έως τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου στους δικαιούχους καθώς, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στον ΑΝΤ1, η εταιρεία που ανέλαβε το έργο είχε πρόβλημα με την άντληση στοιχείων με ένα συγκεκριμένο πάροχο.

Yπάρχουν εκκρεμότητες για τις πληρωμές του Ιουνίου όσον αφορά στο Power Pass αλλά και κάποιες άλλες που αφορούν στο προηγούμενο εξάμηνο είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Yπήρχε ένα πρόβλημα στον ανάδοχο σχετικά με την άντληση στοιχείων από έναν πάροχο. Πληροφορήθηκα ότι ο πάροχος πήρε τα στοιχεία αυτά. Η απάντηση είναι ότι το αργότερο τη Δευτέρα θα καταβληθούν τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά. Τα υπόλοιπα χρήματα του Power Pass».

Ποιοι επιδοτούνται

  • Επιδοτούνται μόνο λογαριασμοί κυμαινόμενων τιμολογίων. Ως εκ τούτου, εάν δε βλέπετε κάποιο λογαριασμό σας, είναι πιθανό να μην έχει αποσταλεί από τον πάροχό σας, επειδή είναι λογαριασμός σταθερού τιμολογίου. Επίσης όσοι λογαριασμοί σταθερού τιμολογίου έχουν αποσταλεί, έχουν την ένδειξη “Σταθερό Τιμολόγιο” στην ανάλυσή τους, και, όπως αναφέρθηκε, δεν επιδοτούνται, ακόμη και αν περιέχουν ρήτρα αναπροσαρμογής.
  • Αποκλειστική βάση υπολογισμού των τελικών ποσών εκκαθάρισης της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης αποτέλεσαν τα στοιχεία χρεώσεων που απέστειλαν οι Εταιρείες Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος βάσει των λογαριασμών που εξέδωσαν στο διάστημα 1/12/2021 έως 31/5/2022.
  • Σε περίπτωση που οι ωφελούμενοι διαπιστώνουν απόκλιση στοιχείων μεταξύ των λογαριασμών που έχουν λάβει από τους Παρόχους τους κατά το διάστημα που αφορά το Πρόγραμμα και των στοιχείων που έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της Αίτησής τους, θα πρέπει να επικοινωνούν με τους Παρόχους, προκειμένου να επιβεβαιώσουν την ακρίβεια των στοιχείων που διαβιβάστηκαν.

Ποιοι είναι δικαιούχοι 

Είστε δικαιούχος του Power Pass εφόσον:

  • είστε φορολογικός κάτοικος Ελλάδος,
  • το καθαρό οικογενειακό σας εισόδημα μετά φόρων δεν ξεπερνά τις 45.000€, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020, και
  • ο ΑΦΜ που καταχωρίζετε στην πλατφόρμα δεν έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο.

Τα νομικά πρόσωπα ΔΕΝ είναι δικαιούχοι του Power Pass.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments