Διεθνή

Πρόεδρος της κατεχόμενης Κύπρου: «Ο Ερντογάν έγραψε ιστορία χθες»

Πρόεδρος της κατεχόμενης Κύπρου: «Ο Ερντογάν έγραψε ιστορία χθες»
Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Ερσίν Τατάρ κάνει λόγο για «στήριξη που η Τουρκία μας δίνει μια τόσο ξεκάθαρη στήριξη».

Εξυμνεί τη χθεσινή ομιλία του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν ο (διορισμένος) Πρόεδρος του ψευδοκράτους της ΤΔΒΚ, Ερσίν Τατάρ, δεδομένου ότι ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε τη θέση περί ισότιμης αντιμετώπιση του ελληνοκυπριακού και του λεγόμενου «τουρκοκυπριακού» λαού.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Ερσίν Τατάρ κάνει λόγο για «στήριξη που η Τουρκία μας δίνει μια τόσο ξεκάθαρη στήριξη».

Κατά την εκτίμηση του Ε. Τατάρ, ο Ερντογάν συνέβαλε, με τη χθεσινή του ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στην αποκατάσταση της υποτιθέμενης νομιμότητας.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν έγραψε ιστορία. Μέχρι σήμερα έγιναν πολλές συζητήσεις, εδώ και χρόνια δίνουμε έμφαση στο σημείο της ισότητας για τη συνύπαρξη στη βάση της ομοσπονδίας. Σήμερα για πρώτη φορά έγινε ένα μεγάλο βήμα με την έκκληση του κ. Ερντογάν σε όλο τον κόσμο για αναγνώριση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον του τουρκικού κοινού».

Προσθέτει, μάλιστα, ότι υπάρχει «μια κινητικότητα μεταξύ Ρώσων και κατοίκων της ΤΔΒΚ. Υπάρχει μεγάλος αριθμός Ρώσων που ζουν στην ΤΔΒΚ».

Την συμπαράστασή του στο ψευδοκράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείας Κύπρου εξέφρασε και ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλέτ Τσαβούσογλου.

Ο Μ. Τσαβούσογλου έκανε σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών αναφέρει στον λογαριασμό του ότι είχε συνάντηση με τον (διορισμένο) Πρόεδρο Ερσίν Τατάρ και τον Υπουργό Εξωτερικών, Ταχσίν Ερτουγκρούλογλου, κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη για την 77η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Στην ανάρτησή του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σημειώνει: «Πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Ελσίν Τατάρ και τον συνάδελφό μου Ταχτσίν Ερτουγκρούλογου. Είμαστε πάντα και παντού με την ΤΔΒΚ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments