Διεθνή

Ronaldo: Πόσο άλλαξαν την ζωή του τα $20.000.000 από την Μπαρτσελόνα;

Ronaldo: Πόσο άλλαξαν την ζωή του τα $20.000.000 από την Μπαρτσελόνα;

Πηγή Φωτογραφίας: Eurosport

Ronaldo: Η ιστορία του κορυφαίου στράικερ όλων των εποχών που έμοιαζε -και ήταν- ασταμάτητος.

Ο Ronaldo Luís Nazário de Lima ή πιο απλά Ronaldo (που γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 1976 στο Ρίο ντε Τζανέιρο) είναι ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου -σίγουρα ο καλύτερος των 90s και των 00s- που θα μπορούσε να κάνει ακόμη σπουδαιότερη καριέρα αν δεν τον είχαν τσακίσει οι τραυματισμοί. Ακόμη κι έτσι όμως, μόνο τυχαίο δεν είναι το προσωνύμιο Φαινόμενο, με πολλούς να τον τοποθετούν στο ίδιο επίπεδο με τον Pele. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του αγωνίστηκε σε Κρουζέιρο, Αϊντχόφεν, Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν και Κορίνθιανς, κέρδισε 2 Μουντιάλ με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας και κατείχε το ρεκόρ τερμάτων στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, μέχρι αυτό να καταρριφθεί από τον Γερμανό Miroslav Klose, ενώ στο παλμαρέ του υπάρχουν ακόμη δύο Χρυσές Μπάλες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ronaldo Lima (@ronaldolima)

Ασταμάτητη ορμή, σπάνιος συνδυασμός δύναμης, έκρηξης και ταχύτητας, εκπληκτική τεχνική και φονική ντρίμπλα, θανατηφόρα τελειώματα και με τα δύο πόδια. Αυτά και μόνο αρκούν για να αντιληφθεί κάποιος γιατί ο Ronaldo ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος για όλους τους κορυφαίους αμυντικούς της εποχής του, ακόμη και μετά τους δύο πάρα πολύ σοβαρούς τραυματισμούς στο γόνατο.

Ένας από τους πρώτους ανθρώπους που εντοπίζουν το ταλέντο του, όταν αυτός αγωνίζεται ακόμη στην Σάο Κριστοβάο, είναι ο παλιός θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου Jairzinho, ο οποίος μεσολαβεί ώστε ο Ronaldo να βρεθεί στην Κρουζέιρο, το 1993. Μέχρι την ηλικία των 16 ετών και 8 μηνών, το Φαινόμενο είχε σκοράρει 44 γκολ σε 47 αγώνες, δείχνοντας ένα χαρακτηριστικό δείγμα των όσων πρόκειται να ακολουθήσουν. Μετά από μόλις μία σεζόν στην Κρουζέιρο, η Αϊντχόφεν τον αποκτά έναντι $6.000.000, παρότι ο Βραζιλιάνος επιθετικός δεν είχε κλείσει τα 18.

Το καλοκαίρι του 1996, η Μπαρτσελόνα βγάζει από τα ταμεία της $20.000.000 προκειμένου να τον αποκτήσει

Στους Μπλαουγκράνα μένει μόλις μία σεζόν, σημειώνοντας 34 γκολ στο πρωτάθλημα (συνολικά 47 γκ. σε 49 συμ.) και κατακτώντας το Ισπανικό Σούπερ Καπ, το Κύπελλο Ισπανίας και το Κύπελλο Κυπελλούχων. Είναι η εποχή που του προσάπτεται ο χαρακτηρισμός Φαινόμενο. Ο Massimo Moratti ερωτεύεται ποδοσφαιρικά τον Ronaldo και βάζει σκοπό να τον κάνει παίκτη της Ίντερ, με κάθε κόστος. Το αφεντικό των Νερατζούρι σπάει το μεταγραφικό παγκόσμιο ρεκόρ και με $27.000.000, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ μετακομίζει στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ασίας, θέλει να αποδείξει αφενός ότι δεν έχει τελειώσει ποδοσφαιρικά και αφετέρου να πάρει μία προσωπική ρεβάνς για τα όσα έγιναν στα γήπεδα της Γαλλίας, 4 χρόνια νωρίτερα, όταν και απέτυχε να οδηγήσει την Βραζιλία στην κορυφή. Οι περισσότεροι έχουν αμφιβολίες για το πόσο μπορεί να θυμίσει τον παλιό, εντυπωσιακό εαυτό του, αλλά μαζί με τους Rivaldo και Ronaldinho οδηγούν ξανά την Σελεσάο στον τίτλο.

Αμέσως μετά το Μουντιάλ, η Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει $52.000.000 στην Ίντερ και τον εντάσσει στους Galacticos, που έχουν ξεκινήσει να μαζεύονται στους Μερένχες ήδη από το καλοκαίρι του 2000. O Ronaldo παίζει 177 φορές με τη φανέλα της Βασίλισσας, βρίσκοντας 104 φορές δίχτυα, κερδίζοντας δύο πρωταθλήματα, ένα Διηπειρωτικό και ένα Super Cup Ισπανίας.

Παρότι αρχικά μένει μακριά από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, το 2018 αποφασίζει να ασχοληθεί ως παράγοντας με το σπορ και αγοράζει το 51% της Ρεάλ Βαγιαδολίδ. Όλοι όμως θα τον θυμούνται πάντοτε ως αυτό που πραγματικά ήταν: Ο κορυφαίος επιθετικός που έπαιξε ποτέ το παιχνίδι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments