Focus

Olajumoke Orisaguna: Κατέκτησε τις πασαρέλες όταν εμφανίστηκε τυχαία σε φωτογράφιση τραγουδιστή

Olajumoke Orisaguna: Κατέκτησε τις πασαρέλες όταν εμφανίστηκε τυχαία σε φωτογράφιση τραγουδιστή

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook - Olajumoke Orisaguna

Olajumoke Orisaguna: Από εκεί που ήταν Πλανόδια πωλήτρια άρτου στη Νιγηρία είναι τώρα το νούμερο ένα μοντέλο

Μια νεαρή πλανόδια έμπορος από τη Νιγηρία σίγουρα δεν περίμενε ότι η ζωή της θα άλλαζε ραγδαία ενώ περπατούσε και πωλούσε ψωμί στους δρόμους της πόλης Λάγκος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olajumoke Orisaguna (@olajumokeorisaguna)

Όλα άρχισαν όταν ο Βρετανός ράπερ Tinie Tempah ταξίδεψε στην πατρίδα των γονιών του στη Νιγηρία. Ενώ βρισκόταν εκεί, πόζαρε στον φακό της Νιγηριανής φωτογράφου, τραγουδίστριας και τραγουδοποιού Ty Bello για μια σειρά πορτρέτων για τοπικό περιοδικό.

Κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης μια πλανόδια πωλήτρια μπήκε κατά λάθος στο πλάνο.

Κατά την επεξεργασία των φωτογραφιών η Bello παρατήρησε τη γυναίκα και εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά της.

Έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram ότι θα ήθελε να την βρει και να της προτείνει να γίνει μοντέλο.

Εδωσε στους followers της την παραπάνω φωτογραφία, ζητώντας τους να της στείλουν μήνυμα αν την εντοπίσουν.

Τελικά, ανακάλυψε ότι το όνομά της ήταν Olajumoke Orisaguna. Εκείνη την περίοδο είχε μετακομίσει στο Λάγκος μαζί με ένα από τα παιδιά της για να βγάζει τα προς το ζην ως πλανόδια πωλήτρια. Ο σύζυγός της, που δούλευε ως τεχνίτης (τοποθετούσε πόρτες) είχε μείνει πίσω στη γενέτειρά τους, την πόλη Ire, με το άλλο παιδί της οικογένειας.

Με τη διαμεσολάβηση της Bello η Orisaguna υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων Few Model Management, αν και μιλούσε ελάχιστα αγγλικά. Η ιστορία της ζωής της, σαν παραμύθι, την έκανε ίνδαλμα ανάμεσα στις νεαρές Νιγηριανές και της έφερε μια υποτροφία για σπουδές Επικοινωνίας. Φυσικά η νέα καριέρα της επέτρεψε την επανένωση της οικογένειας στο Λάγκος, χαρίζοντάς τους πρωτόγνωρη αναγνωρισιμότητα και ευημερία.

Ωστόσο η αναγνωρισιμότητα συνοδεύεται πάντα από κάποιο κόστος. Στην περίπτωση της Olajumoke, ήταν η οργή της LGBT κοινότητας, που πυροδοτήθηκε από την ίδια όταν σε ένα βίντεο του 2018 (με τίτλο “Olajumoke Sauce 7: Trends and Acceptance”) δήλωσε σοκαρισμένη από το γεγονός ότι ομοφυλόφιλοι παντρεύονται άτομα του ίδιου φύλου.

Η Olajumoke συνέχισε λέγοντας: “Ξέρω ότι κανένας Νιγηριανός ή καμία Νιγηριανή δεν γεννιέται γκέι ή λεσβία”. Μια από τις αντιδράσεις ήταν εκείνη του transgender μοντέλου Veso Golden Oke, που τη συμβούλευσε να ενημερωθεί καλύτερα για την LGBT κοινότητα. Η Olajumoke μάλλον απηχεί τις προκαταλήψεις της κοινωνίας όπου ζει, δεδομένου ότι στη Νιγηρία ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων θεωρείται ποινικό αδίκημα. Αυτό, ωστόσο, δεν την απαλλάσσει από την ευθύνη της προσωπικής άποψης, δεδομένου μάλιστα ότι πλέον εργάζεται σε έναν τομέα που αγκαλιάζει όλες τις σεξουαλικές αποχρώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments