Πολιτική

Νίκος Δένδιας στη Νέα Υόρκη: Μαραθώνιος επαφών για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων

Νίκος Δένδιας στη Νέα Υόρκη: Μαραθώνιος επαφών για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων

Πηγή Φωτογραφίας: twitter Nikos Dendias

Σε διπλωματικό "μαραθώνιο" βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας

Σε διπλωματικό “μαραθώνιο” βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων της χώρας μας με άλλα κράτη. Ο υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με ομολόγους του στο πλαίσιο της συνάντησης του ΟΗΕ.

Το πρόγραμμα επαφών του Νίκου Δένδια ξεκίνησε με την συνάντηση με τον ομόλογό του της Μολδαβίας και συνεχίστηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Τανζανίας, της Βόρειας Μακεδονίας, της Μαδαγασκάρης, της Μαυριτανίας, καθώς και την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ, ενώ αναμένεται να έχει συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ινδίας, και Επικρατείας του υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τη Διεθνή Συνεργασία.

Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Ινδίας, της Μολδαβίας

 Τι συζήτησε με τη Νούλαντ

Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε και με τη ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ την κ. Νούλαντ  όπου συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ουκρανία.

Σήμερα η ομιλία του πρωθυπουργού στον ΟΗΕ σε αυστηρό τόνο απέναντι στην Τουρκία

Αυστηρή απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία που θα πραγματοποιήσει στον ΟΗΕ. Ο πρωθυπουργός θα αποδομήσει ένα προς ένα τα επιχειρήματα της Άγκυρας η οποία εδώ και καιρό προσπαθεί να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό. Οι ανυπόστατες κατηγορίες του κ. Ερντογάν απαντήθηκαν άμεσα από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ενώ σήμερα, στην προγραμματισμένη ομιλία του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει μια συνολικότερη τοποθέτηση που θα παρουσιάζει τις ελληνικές θέσεις αλλά και τον κακόβουλο χαρακτήρα των τουρκικών τοποθετήσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments