Διεθνή

Ακάρ για Ελλάδα: Καλό είναι οι Έλληνες να γνωρίζουν κολύμπι

Ακάρ για Ελλάδα: Καλό είναι οι Έλληνες να γνωρίζουν κολύμπι

Πηγή Φωτογραφίας: twitter Hulusi Akar/Eurokinissi

Σε νέες απειλές κατά της Ελλάδας  προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ

Σε νέες απειλές κατά της Ελλάδας  προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Hurryiet και η οποία δημοσιεύθηκε το πρωί του Σαββάτου, λίγες ώρες, δηλαδή, μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.  Από την Νέα Υόρκη ο Χουλουσί Ακάρ έβαλε στο τραπέζι όλα τα θέματα της προκλητικής ατζέντας που έχει αναπτύξει η Τουρκία το τελευταίο διάστημα από τις δήθεν παρενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών μέχρι την κυριαρχία των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να κάνει και αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή «συμβουλεύοντας» τους Έλληνες ότι είναι καλό να γνωρίζουν κολύμπι.

Η τελευταία αυτή αναφορά έγινε όταν ο Χουλουσί Ακάρ κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, από το Καστελόριζο. «Πιστεύαμε ότι είχαν ξεχάσει να κολυμπάνε όταν είδαμε την πρόσφατη προκλητική συμπεριφορά τους. Αν συνεχίσουν με αυτό το μυαλό, το να γνωρίζουν κολύμπι θα τους κάνει καλό» είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Παρά τις καλές μας προθέσεις ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί συνεχίζουν τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική τους. Καταφεύγουν σε διάφορα μέσα για να δυσφημίσουν την Τουρκία. Γελοιποιούνται με αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς τους που δεν μπορεί να εξηγηθεί με τη λογική και το δίκαιο» ξεκίνησε τη συνέντευξή του στην Hurryiet ο Χουλουσί Ακάρ.

Ακάρ: Η Τουρκία πιεστικά προσκαλεί την Ελλάδα σε διάλογο

Ο ίδιος υποστήριξε, μάλιστα, ότι είναι η Τουρκία που «πιεστικά» προσκαλεί την ελληνική πλευρά σε διάλογο για επίλυση των προβλημάτων και οι Έλληνες που «συνεχώς αποφεύγουν τον διάλογο». «Λένε ψέματα ότι η Τουρκία είναι στην πλευρά αυτού που αποφεύγει τον διάλογο. Συνεχώς παραπονούνται για την Τουρκία σε τρίτους όπως το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση για προβλήματα που μπορούμε να λύσουμε μεταξύ μας. Προσπαθούν συνεχώς να μετατρέψουν διμερή ζητήματα σε ζητήματα Τουρκίας-ΕΕ, Τουρκίας-ΝΑΤΟ ή Τουρκίας-ΗΠΑ» συνέχισε το «διπλωματικό μάθημα» ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments