Διεθνή

Νότια Αφρική: Δολοφονική επίθεση λευκού καρχαρία – Κατασπάραξε κολυμβήτρια στα ρηχά

Νότια Αφρική: Δολοφονική επίθεση λευκού καρχαρία – Κατασπάραξε κολυμβήτρια στα ρηχά

Πηγή Φωτογραφίας: bbc

Πρόκειται για την τρίτη δολοφονική επίθεση λευκού καρχαρία στην περιοχή σε διάστημα 11 ετών

Ένας λευκός καρχαρίας επιτέθηκε και κατασπάραξε μία γυναίκα, η οποία κολυμπούσε κοντά στην ακτή .

Η 39χρονη βρισκόταν σε ρηχά νερά όταν το αρπακτικό εμφανίστηκε από βαθιά νερά και την άρπαξε στα σαγόνια του, ενώ δίπλα της υπήρχε κόσμος.

Η γυναίκα που βρισκόταν στην άκρη της ομάδας έβγαλε μια κραυγή, καθώς ο καρχαρίας την άρπαξε και εξαφανίστηκε κάτω από το νερό.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Θαλάσσιας Διάσωσης κλήθηκε άμεσα στην περιοχή, στον κόλπο Plettenberg, στη Νότια Αφρική , λίγο πριν τις 8 το πρωί.

Ένα παράκτιο σκάφος διάσωσης έσπευσε στο σημείο και βρήκε γρήγορα το διαμελισμένο σώμα της γυναίκας περίπου 50 πόδια έξω από την ακτή.

Ο Δήμος Μπίτου που εποπτεύει την παραλία έκλεισε τον κόλπο και έχει τοποθετήσει πινακίδες και έχει τοποθετήσει εθελοντές για να προειδοποιήσει τους ανθρώπους να μείνουν έξω από το νερό.

Η γυναίκα που πιστεύεται ότι βρισκόταν σε διακοπές ήταν η τρίτη που δέχτηκε άγρια ​​επίθεση και σκοτώνεται από έναν μεγάλο λευκό καρχαρία στον κόλπο Plettenberg τα τελευταία 11 χρόνια.

Ο δήμαρχος του δήμου Μπίτου, Ντέιβιντ Σουαρτ, δήλωσε: «Δεν είχαμε ποτέ θανατηφόρο θάνατο στο Plettenberg μέχρι το 2011 και τώρα είχαμε τρία τους τελευταίους τρεις μήνες.

«Ερευνούμε και εξετάζουμε την τοποθέτηση φραγμού καρχαρία και αυξημένη προειδοποιητική σήμανση και την έναρξη της σεζόν των ναυαγοσωστών μας έναν μήνα νωρίτερα από το συνηθισμένο.

«Φαίνεται ότι δεν υπάρχει αλλαγή στη συμπεριφορά του καρχαρία σε αυτήν την περιοχή, επομένως είναι λίγο μυστήριο γιατί είχαμε τρεις θανατηφόρες επιθέσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο μεγάλος λευκός καρχαρίας μπορεί να φτάσει τα 20 πόδια σε μήκος και να ζυγίζει έως και 2 τόνους και να έχει έως και 300 δόντια κοφτερά σαν ξυράφι, τοποθετημένα σε σειρές στις γιγάντιες σιαγόνες του.

Το αρπακτικό όταν επιτίθεται μπορεί να κολυμπήσει με ταχύτητα έως και 35 μίλια/ώρα καθοδηγούμενο από μια εξαιρετικά ισχυρή όσφρηση, αλλά συνήθως λεηλατεί φώκιες, θαλάσσια λιοντάρια, δελφίνια και χελώνες.

Οι άνθρωποι συχνά συγχέονται με τις φώκιες, ειδικά όταν φορούν βρεγμένα κοστούμια και οι επιθέσεις λέγεται από τους ειδικούς ότι δεν είναι σκόπιμες αλλά «πειραματικές» όταν δαγκώνουν.

Συνήθως απομακρύνονται αφού δαγκώσουν μια φορά όταν συνειδητοποιούν ότι ο άνθρωπος δεν είναι το φυσικό τους θήραμα, αλλά η ζημιά που προκαλείται από ένα μόνο δυνατό δάγκωμα είναι συχνά μοιραία.

Τα τελευταία 25 χρόνια, 37 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις καρχαρία στα ανοιχτά της Νότιας Αφρικής και από το 1950 ο αριθμός αυξάνεται σε 66 που έχουν πέσει θύματα στα σαγόνια τους.

Η δραστηριότητα των καρχαριών κατά μήκος της διαδρομής Garden Route από το Πορτ Ελίζαμπεθ έως το Κέιπ Τάουν, αυξάνεται το χειμώνα λόγω της ετήσιας κυκλοφορίας σαρδέλας – μια σημαντική πηγή τροφής για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments