Ελλάδα

Πλεύρης για Παίδων «Αγία Σοφία»: Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις – Μεταφορά αναισθησιολόγων για 2 μήνες

Πλεύρης για Παίδων «Αγία Σοφία»: Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις – Μεταφορά αναισθησιολόγων για 2 μήνες
Ο υπουργός Υγείας απέρριψε το ενδεχόμενο επίταξης αναισθησιολόγων από τον ιδιωτικό τομέα, τάχθηκε όμως υπέρ της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα

Στη λειτουργία άμεσα νέας χειρουργικής κλίνης ώστε να περιοριστεί η λίστα αναμονής, στα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία”, όπου βρίσκονται σε εκκρεμότητα  2.925 επεμβάσεις, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας τη σημαντική έλλειψη αναισθησιολόγων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Όπως δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ  το υπουργείο θα εισηγηθεί παράλληλα, τη μεταφορά αναισθησιολόγων από άλλα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο Παίδων «Αγία Σοφία» για δύο μήνες. «Μεταφέρουμε αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία και επειδή δεν μου αρέσει να ωραιοποιώ καταστάσεις, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει δυσλειτουργία σε άλλα νοσοκομεία ενηλίκων», τόνισε ο κ. Πλεύρης. Επιπλέον, αναμένεται να προκηρυχθούν θέσεις εργασίας για τη στελέχωση του νοσοκομείου.

Πάντως, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε πως ναι μεν η λίστα των εν αναμονή χειρουργείων στο Παίδων «Αγία Σοφία» είναι πολύ μεγάλη σήμερα, όμως και το 2019, όταν ανέλαβε η παρούσα κυβέρνηση, ο αριθμός των εν αναμονή χειρουργείων ήταν 2.853, έναντι 2.925 σήμερα. Δηλαδή, τα χειρουργεία που δεν έχουν πραγματοποιηθεί αυξήθηκαν κατά 70.

«Κάποια στιγμή πρέπει να πάμε να περιορίσουμε δραστικά αυτή τη λίστα», είπε ο υπουργός Υγείας, και προανήγγειλε το άνοιγμα νέας κλίνης. Στο νοσοκομείο υπάρχουν 10 αναισθησιολόγοι που δεν επαρκούν καθώς πρόκειται για χειρουργεία σε μικρά παιδιά, πολλά από αυτά είναι βρέφη και τα χειρουργεία είναι πολύωρα και χρειάζονται μεγάλη φροντίδα.

«Φανταστείτε ότι δεν ψάχνουμε έναν οποιονδήποτε. Μας έδωσαν συγκεκριμένα ονόματα ανθρώπων που έχουν περάσει από το Παίδων και πήραν άλλες θέσεις. Ερχόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για ένα δίμηνο να μεταφερθούν, ώστε παράλληλα να προκηρυχθούν κι οι θέσεις. Διάθεση υπάρχει», τόνισε ο κ. Πλεύρης. «Το θέμα θα το απαλύνουμε, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν» είπε και εξήγησε ότι το πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά συναντάται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Τέλος, ο κ. Πλεύρης απέρριψε το ενδεχόμενο επίταξης αναισθησιολόγων από τον ιδιωτικό τομέα, τάχθηκε όμως υπέρ της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, φέρνοντας ως παράδειγμα τη θετική εμπειρία από την Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, όπου έχουν γίνει περί τα 2.500 χειρουργεία σε ιδιωτικές κλινικές χωρίς καμία συμμετοχή του πολίτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments