Διεθνή

Γερμανία: Ενεργειακή συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Γερμανία: Ενεργειακή συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Πηγή Φωτογραφίας: DIEWELT

Η Γερμανία, ιδιαίτερα εξαρτημένη μέχρι τώρα από το ρωσικό αέριο, προσπαθεί από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία να διαφοροποιήσει τον ενεργειακό της εφοδιασμό

Σε σημαντική ενεργειακή συμφωνία οδήγησε το ταξίδι του Γερμανού Καγκελάριου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός ενεργειακός όμιλος RWE ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με τον όμιλο των Εμιράτων ADNOC (Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι) για την προμήθεια της Γερμανίας με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) έως τα τέλη Δεκεμβρίου.

Η Γερμανία, ιδιαίτερα εξαρτημένη μέχρι τώρα από το ρωσικό αέριο, προσπαθεί από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία να διαφοροποιήσει τον ενεργειακό της εφοδιασμό.

Αυτή η ανακοίνωση της RWE έρχεται ως επιβράβευση για τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο οποίος πραγματοποιεί ένα διήμερο ταξίδι στην περιοχή του Κόλπου για να βρει εναλλακτικούς ενεργειακούς πόρους.

«Πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι η παραγωγή LNG στον κόσμο είναι αρκετά προχωρημένη, έτσι ώστε να μπορεί να καλυφθεί η υψηλή ζήτηση που υπάρχει, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουμε στη ρωσική παραγωγική ικανότητα», τόνισε ο Ο.Σολτς στους δημοσιογράφους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments