Διεθνή

Ο Πρόεδρος του Ιράν ζητά «αποφασιστικότητα» απέναντι στους διαδηλωτές

Ο Πρόεδρος του Ιράν ζητά «αποφασιστικότητα» απέναντι στους διαδηλωτές

Πηγή Φωτογραφίας: JPOST

Διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει στις περισσότερες από τις 31 επαρχίες της χώρας

Το Ιράν πρέπει να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη χώρα μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμίνι στα χέρια της αστυνομίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, η οποία έκανε τη δική της καταμέτρηση, τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ταραχών.

Διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει στις περισσότερες από τις 31 επαρχίες της χώρας.

Με βάση τις δηλώσεις που μεταδίδονται από κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Εμπραχίμ Ραΐσι υποστήριξε ότι το Ιράν πρέπει «να αντιμετωπίσει αποφασιστικά όσους αντιτίθενται στην ασφάλεια και την ηρεμία της χώρας».

Ο Ιρανός πρόεδρος τόνισε την ανάγκη να γίνει διαφορά «μεταξύ διαμαρτυρίας, διαταραχών της δημόσιας τάξης και ασφάλειας» και χαρακτήρισε τα γεγονότα της εβδομάδας ως «ταραχές».

Η οργή δεν έχει υποχωρήσει μετά τον θάνατο της 22χρονης Αμινί, η οποία έπεσε σε κώμα, ενώ κρατούνταν με άλλες γυναίκες από την αστυνομία ηθών.

Σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία, οι διαδηλωτές αντιμετωπίζουν «μια θανατηφόρα σπείρα από τις κρατικές δυνάμεις ασφαλείας» και ζητά μια ανεξάρτητη έρευνα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments